Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το ασφαλιστικό με τον Γιώργο Ρωμανιά (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P1012186Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με θέμα το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό στην εποχή του 3ου μνημονίου, με εισηγητή τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Γιώργο Ρωμανιά.
Τον κο Ρωμανιά προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Πάσχος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ο κος Ρωμανιάς αναφέρθηκε στην νέα σκληρότατη πολιτική πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και ειδικότερα στην νέα εφιαλτική ασφαλιστική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους.
Όπως είπε, σήμερα η μέση επικουρική σύνταξη στην Ελλάδα είναι 168 ευρώ και όλες οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί περίπου 50% και επισήμανε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι 4 φορές κάθε χρόνο θα γίνονται μειώσεις στις επικουρικές, με αποτέλεσμα σε 2 χρόνια και 8 μήνες από σήμερα, να έχουν μηδενιστεί.

Υπογράμμισε, ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα, μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με την καταπολέμηση της ανεργία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  1. P1012180P1012179P1012176

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *