Εκδήλωση του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με την Διαμάντω Μανωλάκου

Share Button

 

KKE«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα και την προοπτική στην αγροτική οικονομία και τον κλάδο τροφίμων»

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)

7.30 το απόγευμα

Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και της ΚΕ του ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε σε εσάς τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, τους αμπελουργούς και άλλους αγρότες, τους μικρούς πτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως και στους εργαζόμενους στα εργοστάσια τροφίμων, τις λαϊκές οικογένειες.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Γιατί ενώ η χώρα μας μπορεί να παράγει κρέας, γάλα, αγροτικά προϊόντα για να τραφεί όλος ο λαός μας και να εξάγουμε (αντίστοιχα και τα Γιάννενα κοτόπουλα, γάλα, τυρί κλπ) οι λαϊκές οικογένειες μετά βίας τρέφονται, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται, καλλιέργειες εγκαταλείπονται;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Οι εταιρίες όπως Δωδώνη, Πίνδος, Νιτσιάκος, Βίκος, Ζαγόρι, την περίοδο της κρίσης όχι μόνο δεν είχαν απώλειες στα κέρδη τους αλλά ίσα- ίσα κάνουν και επενδύσεις εκατομμυρίων. Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες και οι παραγωγοί όχι μόνο δεν κερδίζουν, όχι μόνο δεν τους επιστρέφονται δικαιώματα, αλλά φορτώνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα (ασφαλιστικό, νέοι φόροι κλπ).

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντης κλπ), η περιφέρεια Ηπείρου, οι δήμοι του νομού, τα αντίστοιχα επιμελητήρια, οι παρατάξεις τους σε αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και σωματεία εργαζομένων λένε να κάνει ο λαός θυσίες για να έρθει η ανάπτυξη. Για να στηριχτεί η «πρωτογενή παραγωγή», να δοθεί προτεραιότητα στον «αγροτοδιατροφικό τομέα». Με αυτά εννοούν να στηριχτεί ο μικρός και μεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος; Σε αυτούς θα κατευθυνθούν τα ΕΣΠΑ και οι διάφορες επιδοτήσεις;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Είναι δυνατόν να μιλάνε για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους άνεργους και νέους αγρότες την ίδια ώρα που οι τράπεζες περνάνε την θηλιά στο λαιμό τους, αυξάνεται για όλους η φορολογία, οι εισφορές στον

ΟΓΑ, το πετρέλαιο κλπ; Όταν ερημώνουν τα χωριά με το κλείσιμο σχολείων, Κέντρων Υγείας, παιδικών σταθμών κλπ;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Είναι λύση, είναι καινούργιο, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσής; Είναι διέξοδος οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί, οι παραγωγοί χωρίς μεσάζοντες, η εργασία που πληρώνεται με κουπόνια; Είναι λύση να περιμένουμε παθητικά τον αργό μας θάνατο γιατί δήθεν «τίποτα δεν γίνεται».

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Έχουν οι μεγαλοαγρότες τα ίδια προβλήματα και προνόμια με τους μικρομεσαίους; Οι τελευταίοι έχουν τα ίδια προβλήματα και ανάγκες με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια τροφίμων και τις λαϊκές οικογένειες.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουμε απάντηση, με κριτήριο την επιστήμη, τις λαϊκές ανάγκες, τις δυνατότητες, την πραγματική διέξοδο για το λαό.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Για όλα όσα βιώνουν οι φτωχοί αγρότες, και εργαζόμενοι, άνεργοι δεν φταίει η κακή τους μοίρα, ο καιρός, τα μνημόνια, γενικά οι πολιτικοί και η διαφθορά. Είναι αποτελέσματα της ανάπτυξης της οικονομίας με ένα μόνο κριτήριο: το καπιταλιστικό κέρδος.

Κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν στα χέρια τους οι μεγάλες βιομηχανίες, οι μεγαλοαγρότες και μεγαλοέμποροι, στο δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία καταστροφής των μικρών και μεσαίων αγροτών, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια και ποιότητα στη διατροφή του λαού. Μόνο ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα της φτωχής αγροτιάς μαζί με τους εργαζόμενους, ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας

που προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να είναι η λύση. Για σήμερα, για να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, για να ανακτηθούν οι

απώλειες αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικό νέο, το δίκαιο το εφικτό: Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο είναι οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου θα γίνουν κοινωνική- λαϊκή ιδιοκτησία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η γη, τα συγκεντρωμένα μηχανήματα, το εμπόριο. Θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας και της παραγωγής με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Θα γίνει πράξη η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα της, όπως και από το ΝΑΤΟ. Σε αυτό το δρόμο μπορεί πραγματικά να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και να λυθούν τα ζητήματα διατροφής. Να παραχθούν πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, να προστατευτεί το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι της χώρας.

Η ένταξη των αγροτών σε αυτό το νέο, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας, μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού των μικρών αγροτών, θα τους μειώνει το κόστος παραγωγής, θα τους απαλλάσσει μία και καλή από το μεγάλο κεφάλαιο, θα εξασφαλίζει τιμές και διάθεση της παραγωγής, την προστασία από καταστροφές, το ξεκλήρισμα την δυστυχία. Παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μορφωτική- πολιτιστική ζωντάνια τα χωριά, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, πολιτισμού, υγείας.

Η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από τους αγροτικούς- κτηνοτροφικούς συλλόγους με προσανατολισμό τη σύγκρουση με την Ε.Ε. το κεφάλαιο και την εξουσία του, η συσπείρωση με το ΚΚΕ, είναι προϋπόθεση για να βάλουμε εμπόδια στη νέα επίθεση και να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.