Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θριαμβευτική επιστροφή ΠΑΣΟΚ

Share Button

Τις 150.000 ψήφους αναμένεται να φθάσει η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Χαριλάου Τρικούπη.

Γι’ αυτό, εξάλλου, η αρμόδια επιτροπή ΕΔΕΚΑΠ αναγκάστηκε να δώσει δύο παρατάσεις στην ψηφοφορία, καθώς έξω από τα εκλογικά κέντρα, κυρίως στην Αθήνα, είχαν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, εκπλήσσοντας ευχάριστα ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Τον περισσότερο κόσμο, αναμφίβολα, έφερε στις κάλπες η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, την ίδια ημέρα που τα μέλη θα ψήφιζαν για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών οργάνων, καθώς και για την ανάδειξη των 4.602 αντιπροσώπων του συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου, να γίνει και ένα «δημοψήφισμα» – όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε – για το νέο όνομα της παράταξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη, το όνομα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», κυριολεκτικά, «σάρωσε» στις επιλογές των ψηφοφόρων – και όχι μόνο των ηλικιωμένων, όπως θα πίστευαν πολλοί.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος του, επιστρέφουν επίσημα και πανηγυρικά από την Δευτέρα 9 Μαΐου, σημαδοτώντας και τη νέα αρχή που επαγγέλλεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και την «ολική» επαναφορά – όπως προσδοκά η Χαριλάου Τρικούπη – της δυναμικής και, κυρίως, της απήχησης που είχε το κόμμα στην ελληνική κοινωνία σχεδόν επί τέσσερις δεκαετίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *