Εκλογικό μήνυμα Λαϊκής Ενότητας

Share Button

lae***Του Τσακίρη Δημητρίου Υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τη Λαϊκή Ενότητα.

Από την ισχυρή Ελλάδα και την «δημιουργική στατιστική» του Σημίτη, την εικονική ευμάρεια, και τη φούσκα του χρηματιστηρίου ακολούθησε η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή μετατρέποντας μια πλούσια χώρα σε φτωχή. Από το 2009 η χώρα μπαίνει σε κρίση δανεισμού, όπου πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε κρίση χρέους. Έτσι, πολύ γρήγορα φθάσαμε στο Καστελόριζο, όπου Γ. Παπανδρέου μας βάζει στο ΔΝΤ προκειμένου να «σώσει» τη χώρα. Χωρίς να το καταλάβουμε αποκτήσαμε και το 1ο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και πολύ γρήγορα και το 2ο με τον «ουδείς αναμάρτητος» πριν από λίγο αντιμνημονιακό Σαμαρά. Το χρέος αρχίζει να καλπάζει, όπως και η ανεργία με ταυτόχρονη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25%. Αρχίζει μια καλπάζουσα φτωχοποίηση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και περισσότερο απ΄όλους πλήττονται η νεολαία και οι γυναίκες. Αρχίζει μια νέα μετανάστευση. Η φυγή επιστημονικού δυναμικού. Η οικονομική κρίση οδηγεί συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.

Οι μεν Ξένοι μας αποκαλούν «τεμπέληδες», οι δε υποτελείς της διαπλοκής διεφθαρμένους και ότι «μαζί τα φάγαμε», μεταφέροντας έτσι την ενοχή τους στο φτωχό λαό.

Το Σύνταγμα της χώρας αντικαθίσταται σταδιακά από το μνημόνιο. Η γνωστή μας Τρόικα μπαινοβγαίνει στα ελληνικά Υπουργεία. Ο υποτελής λαός αρχίζει να αντιδρά με τους α). Αγανακτισμένους, β).την εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και με γ) το βροντερό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος με 61,3%. Ξαφνικά οι οικονομικές και πολιτικές Ελίτ της χώρας καθώς και οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ τρόμαξαν, γιατί μετά από πολλά χρόνια οι υποτελείς τάξεις έμπαιναν στο προσκήνιο της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% έφθασε στο 36%. Τα λαϊκά στρώματα εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά του και όχι τη γρήγορη ενσωμάτωσή του στο σύστημα. Ψήφισαν και στις δυο περιπτώσεις την κατάργηση των 2 μνημονίων και όχι την υπογραφή ενός 3ου χειρότερου μνημονίου. Το «ΟΧΙ» μέσα σε 5 μέρες μετατράπηκε σε ΝΑΙ και με την υπερψήφισή του νομιμοποιούνται και οι άλλες μνημονιακές δυνάμεις. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς». Παλέψαμε 17 ώρες, αλλά στο τέλος λυγίσαμε. (Πολλοί αριστεροί αγωνιστές άντεξαν για πολλά χρόνια φυλακή και δεν λύγισαν). Μνημόνιο ή καταστροφή ήταν η απάντηση. Η διαπραγματευτική ομάδα έπεσε στη μπλόφα, «στο σχέδιο του Σόιμπλε» για Grexit που δεν υπήρχε ποτέ όπως δήλωσε σήμερα (17-09-2015) ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βιτόρ Κονστάντσιο. Έτσι η ηγετική

ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτονομημένη από το κόμμα προχωρά σε πράξεις που ωθούν στη διάσπαση του κόμματος. Η συνέχεια είναι γνωστή και γράφεται ακόμη. Απ΄ότι φαίνεται η χώρα περνά για τα επόμενο διάστημα σε πολιτική αποσταθεροποίηση. Ο υποτελής λαός θα είναι δύσκολο να αποδεχτεί τα μέτρα και τα νέα νομοσχέδια που θα ψηφίζονται στη βουλή από τα μνημονιακά κόμματα. Μετά το μούδιασμα ακολουθεί και η ανάταση. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς δεν παραδεχόμαστε την ήττα. Λέμε ΟΧΙ μέχρι τέλους. Η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας στις προσεχείς εκλογές αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, για την κατάργηση των μνημονίων και την αντικατάστασή τους από ένα ενδογενές αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα αποκαθιστά πρώτα απ΄ όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, που κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *