Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων

Share Button

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ,  6:30μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

 

1.Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

2.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

3.Επιλογη Εκπροσώπησης στη ΓΣΕΕ

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

 

Η παρουσία σου στην Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση, η μαζικοποίηση του Σωματείου και η αύξηση των ψηφισάντων στις ερχόμενες εκλογές, η παρουσία του σε περισσότερους χώρους, αποτελεί προϋπόθεση για να δυναμώσει η διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη.

 

Τι μισθό θα έχουμε, με ποια ωράρια και τι όρους θα δουλεύουμε, ποια θα είναι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, πόσο μας υπολογίζουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις, συνολικά οι όροι δουλείας και ζωής μας, εξαρτάται από το πόσο μαζικό και δυνατό είναι το Σωματείο. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή μας!

 

Η δύναμή μας βρίσκεται στη συμμετοχή μας στη ζωή και τη δράση του Σωματείου.

 

Για να μπορούμε με καλύτερους όρους  να παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας και διαβίωσης μας, να διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας στερούν, να κόβουμε το βήχα σε κάθε εργοδοσία που μας κάνει τη ζωή κόλαση.

 

Για να πιέσουμε με μαζικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση.

 

Γιατί αυτό που απασχολεί όλους μας είναι ο μισθός μας που δε φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, τα ωράρια και τα προγράμματά μας που διαμορφώνονται όπως βολεύει την εργοδοσία στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού, οικογενειακού, προγραμματισμού και ξεκούρασης.

 

Γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την «κανονικότητα» κυβέρνησης και εργοδοσίας των 13ωρων δουλειάς κάθε μέρα, με κάθε μορφή ευέλικτης απασχόλησης, με δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα ακόμα, βλέποντας παράλληλα ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται σε κάθε εργασιακό χώρο γίνεται όλο και πιο άγρια με το οπλοστάσιο των δεκάδων αντεργατικών νόμων όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων συνεχώς να μεγαλώνει.

 

Η ζωή έχει επιβεβαιώσει πως ό,τι έχουμε καταφέρει, σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, το καταφέραμε μέσα από τη συλλογική μας παρέμβαση. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν όσοι συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στο Σωματείο, επέλεξαν το δρόμο της συλλογικής δράσης και όχι της ατομικής λύσης. Όπως το να πληρωθούν υπερωρίες και απλήρωτα δεδουλευμένα, να τηρούνται ωράρια και διαλλείματα, να δίνονται άδειες, να παρθούν πίσω απολύσεις, να δίνεται άδεια μητρότητας και εγκυμοσύνης, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 

Με τη δράση του εργατικού κινήματος καταφέραμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη εμβληματικοί αντιλαϊκοί νόμοι, όπως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Γεωργιάδη.

 

Συμμετείχαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Εκφράσαμε έμπρακτα τη στήριξη μας στους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης!

 

Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα συζητήσουμε:

 

 • Την πείρα μας από την οργάνωση και τη συμμετοχή του Σωματείου μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα κεκτημένα της συλλογικής μας δράσης.
 • Τον απολογισμό δράσης των τελευταίων 2 χρόνων και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.
 • Πως συλλογικά θα κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς στους κλάδους μας για υπογραφή ΣΣΕ.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

 

Εσύ που εργάζεσαι σε σούπερ μάρκετ, σε γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα, στη φύλαξη, σε αποθήκες, κέντρα αισθητικής, καταστήματα και δεν μπορείς να δεχτείς ως «κανονικότητα»:

 • Τη δουλειά ατελείωτες ώρες, τα ωράρια λάστιχο, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, να μην έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου, να βλέπεις το εισόδημά σου να τσακίζεται από την ακρίβεια.
 • Την πολιτική που οδηγεί σήμερα 7 στους 10 να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας. Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.
 • Τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους, που υπηρετούν κυβερνήσεις και Ε.Ε, η οποία δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφει λαϊκές περιουσίες, να ξεσπιτώνει με πλειστηριασμούς οικογένειες πετώντας τους στο δρόμο.
 • Την εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης,

 

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών. Η απάντηση μας είναι ένα σωματείο που θα οργανώνει τον αγώνα και την αλληλεγγύη, παλεύοντας για:

 

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για κατοχυρωμένο πλαίσιο δικαιωμάτων
 • Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.
 • Μέτρα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
 • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
 • Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματα για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ, 6:30μ.μ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *