Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Share Button

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής.  Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και βασική  εκπαίδευση στη παροχή Α ’Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ). Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Με χαρά ανταποκριθήκαμε, ως ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, στο κάλεσμα του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική” στον Δήμο μας. Με δεδομένα το αρνητικά ρεκόρ της Ελλάδας ετησίως – περίπου 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό στην χώρα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες-,  έχουμε χρέος μας, ως αυτοδιοίκηση να αποτρέψουμε το φαινόμενο με όποιον τρόπο μπορούμε. Ειδικά στον Δήμο Ηγουμενίτσας, έναν τουριστικό δήμο με πολλές παραλίες και χιλιόμετρα ακτογραμμής, η σωστή εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα ατυχήματα στο νερό είναι επιβεβλημένη. Ευχαριστούμε τους εθελοντές της ΕΔΟΚ και ανανεώνουμε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής, κα Βασιλική Τσώτου δήλωσε:

«Στον παραθαλάσσιο Δήμο Ηγουμενίτσας κάθε εκπαίδευση ναυαγοσωστικής καθίσταται χρήσιμη ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις ακτές με ασφάλεια και ταυτόχρονα να αποφεύγονται δυσάρεστα γεγονότα. Παρόμοιες δράσεις θα επαναληφθούν δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να λαμβάνουν χρήσιμες γνώσεις και να απολαμβάνουν τα χιλιόμετρα ακτογραμμής που βρίσκονται στο Δήμο μας»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε τα εξής: «Δυστυχώς τα ατυχήματα στο νερό, τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Ως εκ τούτου, παρουσιάστηκαν οι βασικές γνώσεις που έλαβαν οι πολίτες, παρακολουθώντας το σεμινάριο ναυαγοσωστικής που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την  Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ. Ο στόχος του Δικτύου είναι να παρακινήσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, προς την αποφυγή, αλλά και την αντιμετώπιση ατυχημάτων στο νερό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *