Εκπαιδευτική ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιατών για τον παραδοσιακό οικισμό της Σαγιάδας

Share Button

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών-Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Ι.Μ.Γηρομερίου και τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας πραγματοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα στις 9 Απριλίου 2021 με τίτλο: «Στοιχεία Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος και Χριστιανικού πολιτιστικού αποθέματος στον παραδοσιακό οικισμό της Σαγιάδας». 

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας προτεραιότητας 6.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στον χώρο της παλαιάς Σαγιάδας και του Κέντρου Ενημέρωσης Καλαμά και απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας καθώς και των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.
Σκοπός η μεταφορά γνώσεων σχετικά με την σχέση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικών στοιχείων των εκκλησιαστικών κτισμάτων, σε αρμονική θέση στο φυσικό μωσαϊκό, που παράλληλα αποτελούν πρότυπα υπακοής στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Το περιεχόμενο της εργασίας αυτής εστιάζει σαφώς στην προβολή κτισμάτων και τοπίων στον Θεσπρωτικό χώρο και την διατήρηση αυτής της αυθεντικότητας, σε παράλληλο δρόμο με την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.
Οι ώρες παρουσιάσεων σε μορφή ζωντανού διαλόγου ήταν 12:00 με 14:00 μ.μ. της Παρασκευής 9/4/2021, που προαναφέραμε, ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα Cisco Webex Meetings: https://minedu-primary.webex.com/webappng/sites/minedu-primary/meeting/download/a5791f1cf3976d22edc3c32af76a28e

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:00-12:40 Παλαιά Σαγιάδα – Ι.Ναός Αγίου Γεωργίου, Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελής, Θεολόγος, Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου.
12:40-13:20

13:20-13:30
13:30-14:00 Παλαιά Σαγιάδα – Γεωγραφικός προσανατολισμός – Ιστορική αναδρομή – Παραδοσιακά στοιχεία του οικισμού, Νικολάου Μάρκος, Mrs. Υπεύθυνος λειτουργίας Κ.Π.Ε Φιλιατών.
Διάλειμμα . Μετάβαση στο ΚΕΚ.
Κέντρο Ενημέρωσης Καλαμά – Παρουσίαση του Κέντρου και ενημέρωση για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, Ανδρέας Μάντος, Υπεύθυνος ενημέρωσης του ΚΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *