Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών–ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 180 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα που έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ευαισθητοποίησε τους συμμετέχοντες για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντικότητα της γνώσης Α΄ Βοηθειών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς στις μέρες μας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής καθιστούν τους κινδύνους από τα ατυχήματα, ακόμα μεγαλύτερους. Η ευαισθητοποίηση λοιπόν και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ παράλληλα η έγκαιρη αντίδραση και η σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια, μπορεί να αποβεί σωτήρια».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Tο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Παρά τις αντίξοες περιστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *