ΕΚΘ: Απλήρωτοι για 16 μήνες οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών-Η απάντηση του Δήμου

Share Button

DIMARXEIO FILIATWNΤο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών (ΚΗΦΗ Κεστρίνης- Φιλιατών), στηρίζει τον αγώνα τους, τη μόνη προοπτική για λύση των προβλημάτων. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 16 μήνες.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από το Δήμο Φιλιατών, την ένταξη των δομών και των εργαζομένων σ’ αυτές στο δήμο με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα καθώς και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα τους γονείς και των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες δομές, ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλων για να είναι πιο αποτελεσματικός.

Η στήριξη των δημόσιων – κρατικών κοινωνικών δομών σήμερα είναι πρώτιστη και κύρια ανάγκη. Είναι αυτές που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, τη δυνατότητα της καταγραφής και ανάδειξης των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών, που μπορούν να διασφαλίσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους σήμερα ότι μπορεί να πάρει μικρές ανάσες το λαϊκό νοικοκυριό, να εγγυηθούν στοιχειωδώς ότι και τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να εξυπηρετήσουν με συνέχεια τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Η απάντηση του Δήμου

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, ο τελευταίος παραδέχθηκε το πρόβλημα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να ξεπεραστούν και να αρθούν κάποια εμπόδια και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους. “Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα διότι η επιχείρηση δεν ήταν τακτοποιημένη λογιστικά από το 2013. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια και ελπίζω σύντομα να έχουμε αποτέλεσμα. Κατανοούμε το πρόβλημα αλλά ζητάμε από τους εργαζόμενους να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή”, είπε ο κ. Παππάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *