Ελληνικά γράμματα ηλικίας 7.500 ετών!

Share Button

Ελληνικά γράμματα ηλικίας 7.500 ετών!

Είναι τα αρχαιότερα κείμενα που βρέθηκαν ποτέ.
Πινακίδα Δισπηλιού και όστρακο Γιούρα Αλοννήσου!

Ως  Έλληνες γνωρίζουμε γραφή και ανάγνωση, αποδεδειγμένα, εδώ και 7.500 χρόνια τουλάχιστον ( μια και δεν γνωρίζουμε η αρχαιολογική σκαπάνη του μέλλοντος, τί θα αποκαλύψει ακόμα).

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της παγκόσμιας ανθρώπινης νόησης είναι η δημιουργία γλώσσας και είναι Ελληνικό.

Γι αυτό και το πολέμησαν με λύσσα.

Για να το πετύχουν αυτό δημιούργησαν 2 σχετικά σύγχρονα μυθεύματα.

Αυτό του φοινικικού αλφάβητου και το έτερο της Ινδοευρωπαικής γλώσσας.

Για να μειωθεί η σοβαρότητα και η σπουδαιότητα της απαρχής όλων των γλωσσών, από τους γεννήτορες γλώσσαν, που είναι οι Έλληνες, εφευρέθηκε το μύθευμα της Ινδοευρωπαικης γλώσσας ως κοινής «μητέρας» όλων των γλωσσών.

Μια θεωρία, που δεν μπορεί να σταθεί ούτε στο μυαλό δεκάχρονου παιδιού, πολλώ δε μάλλον, σε επίπεδο επιστημονικό.


Ο λόγος είναι απλός.

Δεν αντιγράφει αυτός που προηγείται χρονικά αλλά αυτός που έπεται

Δυο απλά επιχειρήματα (από τα εκατοντάδες που μπορούμε να παραθέσουμε) είναι:

  • η πλήρης ανυπαρξία αντίστοιχης φυλής και γραπτών κειμένων, κατά ιστορική- αρχαιολογική έννοια, ινδοευρωπαικής προέλευσης.
  • Το γεγονός ότι η μόνη εννοιολογική γλώσσα στον κόσμο είναι η Ελληνική.

Σε καμία άλλη γλώσσα στην υφήλιο δεν υπάρχει αντιστοιχία σημαίνοντος και σημαινόμενου.

Ο αντιγραφέας γλώσσας δεν θα μπορούσε ποτέ να δημιουργήσει σύνδεση μεταξύ αυτού πού λέει και αυτού που εννοεί. Μόνον ο δημιουργός! Ο αντιγραφέας απλά παίρνει την λέξη, την τροποποιεί ηχητικά κατά την ιδιοσυγκρασία του (παράφραση) και της αποδίδει ένα αντίστοιχο νόημα, χωρίς όμως να έχει σύνδεση εννοιολογική  αυτό που λέει με αυτό που εννοεί.

Έτσι κάπως είναι όλες οι λατινογενείς  γλώσσες καθώς και άλλες κατηγορίες γλωσσών.

Για παράδειγμα το νη (όχι) φως δημιουργεί το νέφος δηλ. την κατάσταση εκείνη που περιορίζει την φωτεινότητα του ηλίου. Πολλά νέφη μαζί δημιουργούν το συν-νέφος δηλ. το σύννεφο.

Από την άλλη, οι Αγγλόφωνοι όταν λένε cloud εννοούν σύννεφο σημειολογικά, επειδή έτσι αποφασίσανε και όχι εννοιολογικά επειδή εκεί τους οδηγεί λεκτικά η έννοια που θέλουν να αποδώσουν δηλ. της κατάστασης της νέφωσης.

 

Σε ότι αφορά την παράφραση θα σας πω το παράδειγμα του reptis σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες ή του reptilian σε όλες τις Αγγλόφωνες. Αν ψάξετε λεξικολογικά (δεν λέω ετυμολογικά γιατί ο όρος της ετυμολογίας είναι ανύπαρκτος σε αυτές τις γλώσσες) να βρείτε προέλευση αυτών των λέξεων, θα ματαιοπονήσετε.

Αν ανατρέξετε όμως στην γλώσσα μας που είναι η δημιουργός όλων των λέξεων θα πάτε στην λέξη έρπω, ερπετό. Με έναν μικρό αναγραμματισμό με αντιμετάθεση γραμμάτων ( σύνηθες γλωσσολογικό φαινόμενο, το όνειρο —> είνορο ή ήνορο έλεγε η γιαγιά μου η Λαμπανιτσιώτισσα) το έρπω θα γίνει ε ρ πετό —> ρ ε πετό —> repeto—> reptis και reptilian.

Πολλοί θα πούνε, καλά μας τα λες για το μεγαλείο των πρωτοελλήνων και των αρχαίων Ελλήνων. Με εμάς τους νεοέλληνες τί γίνεται.

Θαρρώ ότι δεν πρέπει να είμαστε άδικοι, ανυπόμονοι, ούτε και μεμψίμοιροι.
Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έμεινε σκλαβωμένη για 2000 χρόνια! Το ίδιο και το πνεύμα της. Υπέστημεν τρομακτικούς διωγμούς επι Βυζαντίου και αφανισμό όλης της πολιτιστικής, πνευματικής, φιλοσοφικής και επιστημονικής κληρονομιάς μας. Και όταν η αναβίωση του Ελληνικού πνεύματος οδήγησε στην Αναγέννηση και από εκεί στο Ελληνικό Φώς όλη την γηραιά Ήπειρο, εμείς παραμείναμε στην χειρότερη σκλαβιά, για πολλούς αιώνες ακόμα.

Κανένας πολιτισμός δεν ορθοπόδησε και δεν επανήλθε ποτέ μετά από δύο χιλιετίες αφανισμού!

Κι όμως με ανασυγκρότηση, ανασύνταξη, βελτίωση της Παιδείας και αρωγή προς τον πολιτισμό και τις επιστήμες, ο νεοέλληνας θα μπορέσει να σταθεί ξανά, αντάξιος της βαριάς κληρονομιάς του!

     Σωτήρης Γιάκης
                                                                     Οδοντίατρος
                                                                  Ειδικός Χειρουργός Εμφυτευματολόγος

1 comment on Ελληνικά γράμματα ηλικίας 7.500 ετών!

  1. Βλέπω ότι ο Χαρίσης έκανε καλή δουλειά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *