Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτες

Share Button

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ασχολείται με την πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ και της χερσαίας ζώνης πάνω από μια δεκαετία – για όσους δεν το γνωρίζουν, επισυνάπτουμε ανακοίνωση του 2011.

Η θέση μας ήταν πάντα αντίθετη στα σχέδια των κυβερνήσεων για πώληση, αλλά και στην τακτική των τοπικών πολιτικών – βουλευτών, δημάρχων – απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών και καθώς φτάνουμε στην τελική ευθεία φαίνεται ότι δεν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση για σύγκρουση με την κυβέρνηση, ειδικά στο θέμα της εκχώρησης της χερσαίας ζώνης σε ιδιώτη. Η Δημοτική Αρχή όφειλε από καιρό να πρωτοστατήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καλώντας τους κατοίκους να τις στηρίξουν. Αν δεν το κάνει, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Πρέπει να παρέμβουν οι πολίτες και σύλλογοι που τους εκπροσωπούν – επαγγελματικοί, υπηρεσιών, επιστημονικοί, παιδαγωγικοί, κοινωνικοί, πολιτισμού – για να υπερασπιστούν το μέλλον αυτής της πόλης, πριν υποθηκευθεί για δεκαετίες, με κοινά αιτήματα και κοινή στάση.

Να απαιτήσουμε, ως κάτοικοι αυτής της πόλης, να περιοριστεί κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον στα όρια του νέου λιμένα και μέσα «από τα κάγκελα». Άμεσα, ν’ αποδοθούν στους δημότες το παλιό λιμάνι, το πάρκινγκ απέναντι από την Αντιπεριφέρεια, το βόρειο τμήμα, το Δρέπανο, τα λιμάνια Πλαταριάς και Συβότων. Κανένας ιδιώτης να μη βάλει χέρι στο παραλιακό μέτωπο. Η χερσαία ζώνη αποτελεί το ζωτικότερο τμήμα της πόλης, ικανό ν’ αναπτυχθεί για αναψυχή, τουρισμό, οικονομικά προς όφελος όλων μας κι όχι για μια ανώνυμη εταιρεία που θ’ αποκόψει την πόλη από τη θάλασσα.

Να καταστήσουμε σαφές στην κυβέρνηση, με όλους τους πρόσφορους, ακόμη και δυναμικούς τρόπους, πως μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη τους τοπικούς πολιτικούς και τις όποιες αντιδράσεις τους, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει κάτι που δεν το θέλουμε. Κανένας ιδιώτης και καμιά «επένδυση» δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην κοινωνική αντίθεση κι αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Μάϊος 2021

Το ΔΣ του ΕΣΗ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *