Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων

Share Button

Έπειτα από τα αναγκαία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την καθυστέρηση διάδοσης του κορωνοϊού, με το κλείσιμο ολόκληρων κλάδων επιχειρήσεων και την προτροπή προς τους πολίτες να «μείνουν σπίτι», δημιουργείται μια νέα κατάσταση για τα χιλιάδες μικρά καταστήματα λιανεμπορίου. Ουσιαστικά, είμαστε πλέον ανοιχτά – «κλειστά», βιώνοντας μια άνευ προηγουμένου πτώση τζίρου, δίχως να μπορούμε να προβλέψουμε για πόσο θα συνεχιστεί.

Είναι σαφές πως πολύ σύντομα δεν θα είναι εφικτό να ανταποκριθούμε στο πλήθος των οικονομικών υποχρεώσεων που μας βαρύνουν.

Μεταφέροντας την αγωνία και την ανασφάλεια των συναδέλφων, ζητούμε προαιρετικό κλείσιμο καταστημάτων για όσους συναδέλφους το επιθυμούν, λόγω της έκτακτης κατάστασης για τη δημόσια υγεία, για τους οποίους διεκδικούμε να  ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

  • αναστολή εξόφλησης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  • παράταση πληρωμής των πάσης φύσης ρυθμίσεων ως την ομαλοποίηση της κατάστασης
  • άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης
  • πάγωμα των δόσεων δανείων προς τις τράπεζες
  • κάλυψη της μισθοδοσίας
  • μεσολάβηση από μέρους σας προς τους ιδιοκτήτες για την για τη μη καταβολή ενοικίων, όσο το κατάστημα παραμένει κλειστό.

Επίσης, ζητούμε, για όσο διάστημα παραμένει ο  κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ν’ απαγορευτεί στις βιομηχανίες και λοιπές προμηθεύτριες εταιρείες να στέλνουν πωλητές/αντιπροσώπους ανά τη χώρα, από κατάστημα σε κατάστημα.

Πιστεύουμε ότι η λήψη – τουλάχιστον – αυτών των μέτρων θα αποτρέψει τον κίνδυνο της ουσιαστικής και τυπικής παύσης εργασιών, γιατί η όποια καθυστέρηση θα οδηγήσει, πολύ σύντομα, σε έλλειψη ρευστότητας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Μαρέτης Ανδρέας                                Κυπριανός Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.