Εμβολιασμοί: Πάνω από 200.000 ραντεβού για τις ηλικίες 30-44 – Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών

Share Button

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 30- 39, που εμβολιάζεται αποκλειστικά με το σκεύασμα της AstraZeneca, και σημειώνει υψηλή ανταπόκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλειστεί  130.000 ραντεβού ενώ 19.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όσον αφορά στις ηλικίες 40 έως 44, 70.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ 3.780 έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, όπου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια, και θα δώσει νέα δυναμική στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Όπως συνέβη και για τις ηλικίες 30-44, πρώτα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Αναφορικά, με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» με κινητά συνεργεία, ενώ οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ειδικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς, μόλις το υπουργείο Υγείας ολοκληρώσει την τεχνική επεξεργασία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει:

  • 3.075.698 εμβολιασμοί
  • 2.131.900 εμβολιασμοί 1ης δόσης
  • 943.798 εμβολιασμοί 2ης δόσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *