‘Ενα αληθινό παραμύθι

Share Button

Ελπίζουμε ότι ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών θα αναδειχθούν οι προοπτικές αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του Δήμου μας { Κάμποι, βουνά και θάλασσα, που με την πρωτογενή του παραγωγή, τις σύγχρονές ιχθυοκαλλιεργητικές και μεταποιητικές του μονάδες καθώς και με την ανάδειξη των τουριστικών του περιοχών και των πολιτιστικών του παραδόσεων κ.λπ. } που θα ωφελήσουν τον τόπο και τους κατοίκους τους. Επίσης η στάση και τα κριτήρια που οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν να ψηφίσουν την νέα Δημοτική Αρχή θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των επιλογών τους, που θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας στην νέα εποχή των αβεβαιοτήτων που διανύουμε και των σημαντικών ευκαιριών που αυτές θα επιφέρουν σε όσους είναι έτοιμοι να τις αξιοποιήσουν προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του.

Προς το παρόν κυριαρχεί η ανεξιχνίαστη ακόμη εξαγγελία της μη υποψηφιότητας του εν ενεργεία Δημάρχου κ. Σπύρου Παππά καθώς και η δική μου πρόθεσή  να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Φιλιατών με συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα που έχω αναδείξει με παρεμβάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας και με πλήθος δημόσιων τοποθετήσεων τα τελευταία χρόνια σε τακτά διαστήματα δημοσιοποιώ στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης του Νομού μας. Εκτός από την δική μου υποψηφιότητα, ακούγεται ότι, ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι και τρείς συμπολίτες μας αστυνομικοί στο επάγγελμα. Ο ένας είναι ο εν ενεργεία αστυνομικός κ. Πέτρος Κατσάρης και οι άλλοι δύο είναι συνταξιούχοι, αυτοί είναι ο κ. Βασίλης Τζίγκος και ο κ. Ιωάννης Μποροδήμος.

Οι υποψηφιότητές τους, προς το παρόν, παρουσιάζουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά : και οι τρείς δεν έχουν ανακοινώσει τις θέσεις και τις προθέσεις τους καθώς και τους λόγους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, και οι τρεις διατείνονται ότι, έχουν δεκάδες και εκατοντάδες υποστηρικτές με τους οποίους θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές  και θα πάρουν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και ότι, θα είναι οι σίγουροι εκλεγμένοι Δήμαρχοι. Το γεγονός όμως ότι δεν δημοσιοποιούν τις θέσεις και τους λόγους που τους ωθούν να είναι υποψήφιοι μας επιτρέπει να υποθέσουμε τα ακόλουθα: πρώτον ότι, δεν τις έχουν επεξεργαστεί, δεύτερον ότι δεν είναι βέβαιοι για τις προθέσεις των υποτιθέμενων υποστηρικτών τους, τρίτον, πιστεύουν ότι, τα προβλήματα θα είναι εύκολο να τα διαχειριστούν, ή ότι, θα τα λύσουν οι άξιοι εκλεγμένοι συνεργάτες τους και έτσι θα έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα του τόπου και του Νομού μας επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και σε μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν ριζικά το επιχειρηματικό πεδίο στην ευρύτερη περιοχή μας. Μέχρι ,.όμως να μας φανερώσουν τις προθέσεις τους, ας ρίξουμε λίγο φως σε αυτά που σίγουρα προτίθενται να κάνουν χωρίς να χρειάζεται να τα δημοσιοποιήσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα τερματίσουν τις παρακολουθήσεις των πολιτών στο Νομό μας, μιας και αυτές θα επιλύονται με πολιτικό τρόπο αφού οι πολίτες θα αναφέρουν μόνοι τους τα τεκτενόμενα στις εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες θα τους τα λύνουν επιτόπου γλυτώνοντάς τους από περαιτέρω ταλαιπωρίες.

Επιπλέον θα επιβάλλουν στα αστυνομικά τμήματα την μη απόδραση των συλληφθέντων κρατουμένων, θα φτιάξουνε ηλεκτροφόρο φράκτη στα σύνορα με την Αλβανία για να μην  περνάμε οι αγριόχοιροι στην περιοχή μας καταστρέφοντας τις σοδειές μας και σκοτώνοντας τους λύκους και τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους και στις πλατείες των χωριών μας και στην έδρα του Δήμου μας. Τέλος θα περιφράξουν όλες τις ακατοίκητες οικοδομές του τόπου μας για να μην μπορούν οι κλέφτες να τις αδειάζουν και θα ζητήσουν από το κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στους κάθε είδους  παραβάτες να επισκέπτονται τον τόπο μας βάζοντας έτσι τέλος στο οργανωμένο έγκλημα.

Στόχος είναι ο τόπος μας να καταστεί ο πιο ασφαλής προορισμός σε όλη την Ελλάδα, ώστε οι επισκέπτες να καταφτάνουν ανενόχλητοι στους δημοτικούς ξενώνες που η σημερινή Δημοτική Αρχή μαζικά τους εξαέρωσε. Με λίγα λόγια, όσα πρακτικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλύσουν οι δημόσιοι και πολιτειακοί φορείς που είναι επιφορτισμένοι με αυτά, επιχειρείτε να φανεί ότι, λύνονται με λόγια του αέρα που εκστομίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις αδιάφορες αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων.  Όλα αυτά θα μπορούσαν να φαντάζουν σαν κρύο ανέκδοτο ή σαν ένα λαϊκό παραμύθι που μας λέγανε οι γιαγιάδες μας για να ξορκίσουν το κακό από το σπίτι.

Ας ελπίσουμε η λογική να επικρατήσει και να αναδειχθεί ο δημόσιος διάλογος που θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας να επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους που θα ασχοληθούν με την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων { ανεργία, μετανάστευση των νέων μας, φτωχοποίηση του γηράσκοντος πληθυσμού, ερημοποίηση του ορεινών μας περιοχών κ.λπ. } που τους απασχολούν.

Με εκτίμηση

Ο συμπατριώτης σας

Λεωνίδας Ταφέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *