Ένας χρόνος αναστολές εργασίας υγειονομικών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Share Button
Σήμερα (1/9/2022) στις 12:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Φιλιατών και των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας για τον έναν χρόνο αναστολής εργασίας των υγειονομικών.
Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από την ημέρα που κάποιοι συνάδελφοί μας τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και αφέθηκαν χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό στο δρόμο. Κλείνουμε έναν χρόνο από τότε που έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό απομακρύνθηκε από το ΕΣΥ και μάλιστα σε μία περίοδο που υπήρχαν και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Θυμίζουμε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επιβλήθηκε μόνο στους εργαζόμενους στα ΕΣΥ . Το μέτρο της αναστολής επιβλήθηκε για λόγους υποτίθεται προστασίας της Δημόσιας Υγείας και για μικρό χρονικό διάστημα. 12 μήνες (!) μετά και με νέα τα επιστημονικά δεδομένα πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί δεν αποτελούν κίνδυνο Δημόσιας Υγείας .
Από την αρχή θεωρήσαμε το μέτρο τιμωρητικό και αυταρχικό. Η πλήρη στέρηση του μισθού σε δημόσιο υπάλληλο δεν προβλέπεται ούτε στον υπαλληλικό κώδικα. Η πιο βαριά ποινή που προβλέπεται είναι η περικοπή του μισθού στο 50%, όταν υποπέσουν σε σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν από το καλοκαίρι αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο δεν έχει αρθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας.
Με ευχές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη στα Νοσοκομείο δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό. Ποιο παράδειγμα δίνεται σε ενδιαφερόμενους όταν βλέπουν ότι με την πρώτη ανυπακοή όχι μόνο θα βρεθούν στον δρόμο αλλά και θα τους στερείται κάθε δυνατότητα επιβίωσης;
Το θέμα των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας πρέπει να λυθεί άμεσα.
Οι υγειονομικοί δεν είναι αναλώσιμοι.
Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείου υγείας άμεσα να ανακαλέσει όλες τις αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *