Ενημερωτική ημερίδα για το διαδίκτυο στην Ηγουμενίτσα (+φωτορεπορτάζ, +video)

Share Button

20150128_191627Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Ημερίδα με θέμα: “Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο” στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας «Πάνθεον».

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του ίντερνετ αμφισβητούνται και ακυρώνονται, όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς. Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της συνείδησης.

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες.

Αρμόδια για την προστασία τους στην Ελλάδα είναι η συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: ο Γεώργιος Β. Ντάνης – Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου & Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Ελένη Χαλμαντζή – Ψυχολόγος MSc με ειδίκευσης στις ψυχοσυναισθηματικές δυναμικές στην εκπαίδευση και ο Αθανάσιος Χασκής – Κοινωνικός Λειτουργός, Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου, κα. Ελένη Βρύση.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάκης Ντάνης και Κώστας Τσουμάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δημάκος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:

20150128_193100

20150128_19304020150128_191648

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *