Ένωση Δικαστών: Ζητά περαιτέρω μέτρα για τον κορονοϊό

Share Button

Τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά το διάστημα προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με σημερινή ανακοίνωσή της, από τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «δεν αναστέλλονται οι προβλεπόμενες προθεσμίες για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων και ως εκ τούτου αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες».

Υπενθυμίζεται ότι  με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλεται προσωρινά, πανελλαδικά και μερικά, για 14 ημέρες (από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως και 27 Μαρτίου 2020) η λειτουργία όλων των δικαστηρίων (διοικητικών, πολιτικών, ποινικών και στρατιωτικών), των Εισαγγελιών της χώρας, καθώς και η διεξαγωγή πλειστηριασμών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και προς αποφυγή κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΔ αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεωρεί ότι τα μέτρα που λήφθηκαν με την από 12.3.2020 κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας (ΦΕΚ 833 Β΄) όσον αφορά τα Διοικητικά Δικαστήρια δεν είναι επαρκή.

Τούτο διότι δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο ή έχουν τεθεί από το δικαστήριο για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων (όπως εμείς είχαμε ζητήσει με την 24/12.3.2020 αίτησή μας προς τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας) και ως εκ τούτου αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες.

Ζητάμε εκ νέου να αποφασιστεί το παραπάνω μέτρο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσώπων που θα μεταβαίνουν στις γραμματείες κατά το χρόνο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δε τελευταίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.