Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων

Share Button

Τον νέο Ποιμέναρχη τους υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 Κλήρος, λαός, Τοπικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού ευχόμενοι το “ως ευ παρέστη”

Η υποδοχή του Μητροπολίτη Σεραπίων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Δονάτου Παραμυθίας, όπου ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας του παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο.

Στη συνέχεια τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, προσφώνησε ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος το καλωσόρισε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης.

Αμέσως μετά με πομπή ακολούθησε η τελετή της ενθρονίσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δονάτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Κατά την είσοδο του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας στον Καθεδρικό Ναό οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ από τα αναλόγια έψαλλαν το “Άξιον Εστί”.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιωάννης ανέγνωσε από άμβωνος την προβλεπόμενη Συνοδική Εγκύκλιος και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ακολούθησαν οι σχετικές προσφωνήσεις και αμέσως ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, ανέγνωσε τον Ενθρονιστήριο λόγο του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ι.Μ. Παραμυθίας, αφού τιμάται και η μνήμη του Αγίου Αναστασίου εκ Παραμυθίας που μαρτύρησε στις 18 Νοεμβρίου του 1750.

Πηγή: www.romfea.gr

1 response on Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων

  1. “‘Αξιος Εστί” ο νέος Μητροπολίτης.
    Υγεία και δύναμη.

    Μιχαήλ Νταής Ε.
    Δικηγορος Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *