Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αναστασίου εξ Αγίου Βλασίου του Γουναρά

Share Button

Την 8η Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Αναστασίου εξ Αγίου Βλασίου του Γουναρά.
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 8:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της ενορίας Αγίου Βλασίου Ηγουμενίτσης, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Θα ακολουθήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Κοινότητας Αγίου Βλασίου Ηγουμενίτσης.
Μετά την Λιτανεία, θα ακολουθήσει εκδήλωση στο προαύλιο του Ι.Ναού με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα (αφιλοκερδώς) και πολλά νηστίσιμα εδέσματα και αναψυκτικά, δωρεάν προσφορά από τους ενορίτες.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 7:30 το πρωί, θα τελεσθεί τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Παρακαλούνται άπαντες οι φιλακόλουθοι και ευσεβείς χριστιανοί, όπως παρευρεθούν και τιμήσουν την εορτή.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της Ενορίας Αγίου Βλασίου Ηγουμενίτσης.

1 response on Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αναστασίου εξ Αγίου Βλασίου του Γουναρά

  1. Εύγε στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

    Ευχαριστούμε όμως τον Σεπτό Ιεράρχη και Δεσπότη μας κ.κ. Τίτο, που φρόντισε επιτέλους να έχει MONIMO Παπά το ιστορικό κεφαλοχώρι μας.

    Το οποίο έχει τιμηθεί απο την Ελληνική Πολιτεία με Πολεμικό Σταυρό, το οποίο πρέπει να φροντίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να το παραδώσει στο Μουσείο Θεπρωτίας, ως θεματοφύλακας.

    Να ΑΙΤΗΘΕΊ από τις Αρχές του Δήμου και την Περιφέρεια Ηπείρου, να υπαχθεί η αναστήλωση του Ιερου Ναού του Αγίου Αθανασίου – Αγίου Βλασίου – Αγίου Δονάτου – Αγίου Νικολάου και Αγίου Χαραλάμπους στο ΕΣΠΑ.

    Να ακουστή επιτέλους η καμπάνα σε κανονικούς χρόνους και αντιχήσουν Tα Χερουβείμ και Σεραφείμ σε όλο το χωριό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *