Εορτάστηκε η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Share Button

Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσε την Τρίτη η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας  στην πόλη των Φιλιατών.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ο εορτασμός συμπίπτει με μια μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Θεοτόκου  και τιμάμε , όπως έχουμε χρέος  ,  την προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα και στην Ελληνική Κοινωνία.

Μετά την Αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Φιλιατών , τελέστηκε  επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου νέου  Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ.

Κατόπιν εκφωνήθηκε ο  πανηγυρικός της ημέρας από τον Ανώτερο Διοικητή της Φρουράς Φιλιατών  και τέλος ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

Στην συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών και γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη και τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

Την  Περιφέρεια Ηπείρου   εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης  Θωμάς Πιτούλης και παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, ο Δήμαρχος Φιλιατών  κ. Παππάς Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Καραγιάννης Ιωάννης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών, Αν/χης (ΠΖ) κ. Καττέρης Κων/νος, Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, κ. Παππάς Ιωάννης, ο  Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος κ. Τιφτικίδης Παύλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας, Πύραρχος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, κ. Μποροδήμος  Ιωάννης,  οι Αντιδήμαρχοι Φιλιατών, κ.Τσότσης Δημήτριος, κ. Κατσάρης Πέτρος και η κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία, ο Διοικητής του 628 Τάγματος Πεζικού, Αν/χης (ΠΖ) κ.Καρράς Ιωάννης,

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Αντιπλοίαρχος, κ. Κορίζης Κων/νος.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάννα, και  κ. Γκαμπρέλας Δημήτριος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βεζδρεβάνης Ηλίας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, κ. Μάνος Νικόλαος καθώς και πλήθος κόσμου & πιστών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *