Έως τις 16 Μαϊου η Έκθεση Φωτογραφίας «Μνημεία Aστρόφωτα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Share Button

ekthesiΣυνεχίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας «Μνημεία Αστρόφωτα» με θέμα «Εκκλησίες και Μονές». Μαζί με τις φώτο από τις εκκλησίες της Θεσπρωτίας που έχουν αναρτηθεί δεξιά της αίθουσας, παραμένουν οι καλύτερες φώτο από το πρώτο μέρος «Οχυρωμένοι Οικισμοί και Κάστρα» στο αριστερό μέρος, για όσους δεν τα προλάβανε!

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Θεσπρωτίας με φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, που συνέλαβαν με τον φακό τους οι δύο φωτογράφοι κατά το οδοιπορικό τους στους αρχαιολογικούς χώρους το φθινόπωρο ~ χειμώνα του 2014.
Το υλικό της έκθεσης οργανώνεται σε δύο χωριστές θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν περιοδικά: Οχυρωμένοι οικισμοί και κάστρα (16 Μαρτίου ~ 15 Απριλίου 2015) και Εκκλησίες και Μονές (17 Απριλίου ~ 16 Μαΐου 2015). Τις φωτογραφίες πλαισιώνουν πληροφοριακά κείμενα για αστερισμούς, νεφελώματα, γαλαξίες κλπ. που θα συναντήσει ο επισκέπτης στην έκθεση.
Η έκθεση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και με την ευγενική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *