Επανέλαβε ο Αποστόλου τα περί στήριξης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Share Button

agrotes«Θέλουμε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι εμείς θέλουμε τον αγρότη να συνεχίσει να καλλιεργεί. Θεωρούμε την αγροτική παραγωγή σημαντικό κομμάτι, όχι μονάχα της διατροφικής επάρκειας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο διεθνές περιβάλλον». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, όπου συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Αποστόλου ανάφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον σοβαρό προβληματισμό τους αναφορικά με το ασφαλιστικό, για το οποίο σημείωσε: «Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι και αποτελεσματικοί». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται διαφορετική και πιο δίκαιη μεταχείριση για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Σημειώνεται, ότι επιδιώκεται ένας νέος ορισμός, σύμφωνα με τον οποίο επαγγελματίας αγρότης θα είναι αυτός με εισόδημα τουλάχιστον 50% από αγροτική δραστηριότητα. Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στη φορολόγησή τους και το ασφαλιστικό, αλλιώς οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα περιμένουν τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, όπως θα διαμορφωθούν μετά τη συζήτηση με τους εταίρους για να καθορίσουν την τελική στάση τους.

ΠΗΓΗ: www.agro24.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.