Επί πληρωμή οι δημόσιες εκτάσεις βοσκής

Share Button

provataΤη δυνατότητα εισαγωγής σε καθεστώς βόσκησης εκτάσεων, μεταξύ των οποίων δάση και δασικές εκτάσεις, με την προϋπόθεση βέβαια οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες να δώσουν το σχετικό πράσινο φως, δίδει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις βοσκήσιμες γαίες που παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα το Agronews. Βέβαια, για να έχει δικαίωμα ο κτηνοτρόφος να λάβει έκταση, θα πρέπει να καταβάλλει μίσθωμα στην οικεία περιφέρεια, με το αντίτιμο να καθορίζεται έπειτα από απόφαση του εκάστοτε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Το αντίτιμο θα καθορίζεται κάθε φορά με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσιάζει το Agronews.Το αντίτιμο θα καθορίζεται κάθε φορά με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσιάζει το Agronews.
Ειδικότερα, στη λογική της εξεύρεσης όσο το δυνατόν περισσότερων εκτάσεων που θα αρχικά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς βόσκηση από τους κτηνοτρόφους και μετέπειτα να γίνουν επιλέξιμα ενίσχυσης κινείται πολυαναμένομενο από τον κτηνοτροφικό κόσμο νομοσχέδιο που πέρασε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και αναμένεται να εισαχθεί στο κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Για να συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Κομισιόν να ανάψει πράσινο φως, ώστε αυτές οι εκτάσεις να «κουμπώσουν» στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και σε συνδυασμό με τα διαχειριστικά σχέδια να αποτελέσουν τη μελλοντική «δεξαμενή» με βοσκοτόπια, ώστε να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών επιδοτήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *