Επίδομα 800 ευρώ: Νέες δηλώσεις για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Share Button

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου», δήλωσε στο Mega Channel ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ακόμη ότι ο στόχος της Κυβέρνησης εν μέσω κορωνοΪού και τη μετέπειτα περίοδο είναι «να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν έναν νέο κύκλο «κόκκινων δανείων»» καθιστώντας σαφές πως κάτι τέτοιο «θα είναι καταστροφικό».

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια. Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

«Όλες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες παίρνουν τρίμηνη αναστολή. Και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές», επισήμανε ο υπουργός συμπληρώνοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», είπε προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης.

Ερωτηθείς, για το ποσά που θα μπουν στα κρατικά ταμεία: «Ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», ενώ για την ρευστότητα στην αγορά επισήμανε: «Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών. Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Όταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείωσης μισθών δημοσίων υπαλλήλων και πληθώρα προϊόντων.

«Υπάρχει υπερπληθώρα αγαθών και γεμάτες αποθήκες, κατέληξε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.