Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα -Πότε θα γίνουν πληρωμές (ημερομηνίες)

Share Button

Tο βράδυ της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου ή την Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα της υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη κατατεθεί η σχετική τροπολογία για την οικονομική κάλυψη της παροχής. 

Πληρωμές

Το ελάχιστο ποσό για φέτος είναι τα 100 ευρώ και το ανώτατο τα 750, ενώ έχουν αυξηθεί και τα κριτήρια. Ειδικότερα:

— Όσοι έλαβαν επίδομα θέρμανσης πέρυσι, δηλαδή περίπου 700.000 νοικοκυριά, θα πληρωθούν προκαταβολικά έως και τις 10 Δεκεμβρίου το ίδιο ακριβώς ποσό που έλαβαν πέρυσι. Με την κατάθεση των τιμολογίων αγοράς καυσίμων θα λάβουν το υπόλοιπο επίδομα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

— Οι νέοι δικαιούχοι, δηλαδή τα νοικοκυριά που θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της διεύρυνσης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο από 15% έως και 68%, ενώ έχουν διευρυνθεί (από 16% έως 38%) τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αποτέλεσμα των εν λόγω κινήσεων είναι ότι για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο 2021-2022 το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ, έναντι 80 με 650 ευρώ πέρυσι, ενώ θα διατεθεί συνολικά σε 1,45 εκατομμύριο οικογένειες.

– Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

– Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

– Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *