Epirus Travel: 3 νέοι (ξανα)γνωρίζουν την Ήπειρο στον κόσμο

Share Button

O Δημήτρης, ο Φιλίκος και ο Γιώργος μέχρι τα μέσα του 2019 δεν γνωρίζονταν προσωπικά, όμως ο καθένας τους, γύριζε τον κόσμο για να αναδείξουν τη δουλειά τους και ταυτόχρονα την Ήπειρο, όπως πραγματικά είναι. Οι τρεις νέοι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού γνωρίστηκαν ένα απόγευμα στο Τελ-Αβίβ, σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στο Ισραήλ. Εκεί, είχαν φτάσει μεμονωμένα, όμως οι κοινές ιδέες για την ανάπτυξη της Ηπείρου ως ενός τόπου τεσσάρων εποχών, τους ένωσαν και μαζί δημιούργησαν το Epirus.Travel.

Ο Φιλίκος, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, οι τρεις συνιδρυτές του Epirus.Travel

Το Εpirus.Τravel είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει ως σκοπό την ολιστική προβολή κι ανάδειξη της Ηπείρου μέσα από μια ολοκληρωμένη και πλούσια θεματολογία, ελκυστική και χρηστική. Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί την Ήπειρο, μπορεί να μάθει σε 4 διαφορετικές γλώσσες τα πάντα γύρω από αυτήν. Πληροφορίες, προτάσεις, εμπειρίες, όλα τα μυστικά που κρύβει ο πανέμορφος αυτός τόπος και θέλουν να ανακαλύπτουν οι επισκέπτες.

Ο Δημήτρης Χάνδρας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Τζουμέρκα, ο Φιλίκος Καχριμάνης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στα Ιωάννινα και ο Γιώργος Καραγιάννης, ιδιοκτήτης εταιρείας ημερήσιων εκδρομών ίδρυσαν από κοινού το Epirus.Travel για να αναδείξουν την Ήπειρο ως έναν προορισμό τεσσάρων εποχών και 365 ημερών. «Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος. Η Ήπειρος, με την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη, δικαιολογημένα είναι πλέον ένας δημοφιλής κι ανερχόμενος προορισμός διακοπών για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλες τις εποχές του χρόνου. Σε αυτή την μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι.»

Πώς όμως αποφάσισαν να ασχοληθούν περισσότερο με την ανάδειξη του τόπου τους και λιγότερο με τις δικές τους επιχειρήσεις; Οι τρεις περήφανοι Ηπειρώτες μας απάντησαν ότι όλο αυτό ξεκίνησε προσπαθώντας να δείξουν το πόσο ελκυστικός προορισμός είναι η Ήπειρος, καθώς παρουσίαζαν όλες τις ομορφιές της ενδελεχώς. Παραλίες, καταρράκτες, βουνά και φαράγγια, παραδοσιακούς οικισμούς, δραστηριότητες και εμπειρίες που μπορεί κανείς να απολαύσει και πολλά άλλα. «Έτσι η προώθηση των επιχειρήσεων μας μοιραία αποκτούσε δευτερεύοντα ρόλο. Επίσης συνειδητοποιήσαμε σχετικά γρήγορα, ότι το μοντέλο του τουρισμού είχε πλέον αλλάξει και είχε γεννηθεί η ανάγκη για διαφοροποίηση από τον έντονο ρυθμό του μαζικού τουρισμού. Πλέον ο ταξιδιώτης κινείται και θέλει να ζήσει διαφορετικά την ταξιδιωτική εμπειρία. Χρειάζεται πλέον χρόνο να βυθιστεί στον πολιτισμό και να ενωθεί με τους ντόπιους. Μόλις λοιπόν είδαμε ότι έχουμε όλοι το ίδιο μοτίβο για την ανάπτυξη και είδαμε ότι ταιριάζουμε και σε άλλους τομείς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσουμε το Epirus.Travel και να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις εμπειρίες σε ένα σημείο αναφοράς για την Ήπειρο.»

Η ομάδα του Epirus.travel αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο του τουρισμού στην Ήπειρο, δημοσιογράφους, bloggers και φωτογράφους που κατά κύριο λόγο μένουν μόνιμα στην περιοχή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι όλες τις ιδιαιτερότητές της.

Μια πλατφόρμα για τουρίστες και επαγγελματίες

Η ομάδα του Epirus.Travel αναλαμβάνει  εξ’ ολοκλήρου το ρόλο του οικοδεσπότη προβάλλοντας με μια σειρά δραστηριοτήτων, όλες τις ομορφιές της Ηπείρου. Παραλίες, ποτάμια, αξιοθέατα, αρχαία μνημεία, πεζοπορικές διαδρομές, εμπειρίες στη φύση και πολλά άλλα που κρύβονται εκεί. «Ως ντόπιοι πιστεύουμε πως έχουμε την υποχρέωση σε αυτήν την ομορφιά της Ηπείρου με τις θάλασσες, τα βουνά της, τα ποτάμια της και τη φύση της να είμαστε η φωνή τους, ώστε όσοι την επισκέπτονται να ζουν μια μοναδική εμπειρία», λένε οι τρεις συνιδρυτές της καινοτόμας πλατφόρμας.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους ή την τουριστική εμπειρία που προσφέρουν, διαχειρίζοντας οι ίδιοι τις κρατήσεις τους. Περισσότερα δηλαδή από τα προνόμια που δίνουν οι παραδοσιακές πλατφόρμές και την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μια ομάδα που ξεκίνησε από τρεις νέους και μπορεί να ενώσει όλους εκείνους που έχουν κοινά όνειρα και φιλοδοξίες για τον τόπο τους.
Στόχος & δράσεις

Όπως μας εξηγούν οι τρεις συνιδρυτές του, κύριος στόχος του Epirus.Travel είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Ήπειρο σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Με αφορμή αυτό έχουν γίνει ήδη τα πρώτα βήματα έτσι ώστε τουρίστες από Γερμανία, Ισραήλ, Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ (που αποτελούσαν έτσι κι αλλιώς σημαντική μερίδα του τουριστικού κόσμου της περιοχής) να μπορούν να μάθουν τα πάντα για την Ήπειρο στη δική τους γλώσσα.

Η ιδρυτική ομάδας της πλατφόρμας Epirus.Travel εν δράσει

Μία από τις βασικές δράσεις του Epirus.Travel, που ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει, είναι τα Fam & Media Trips, που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται κυρίως με συνεργασίες από το εξωτερικό. Ο Δημήτρης Χάνδρας, συνιδρυτής της σελίδας μας αναφέρει ενδεικτικά ότι «ήδη έχουν υλοποιηθεί 3 project που αφορούν σε Fam & Media trips και με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί ακόμη περισσότερα, καθώς ήδη συνεργαζόμαστε με τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού.»
Ακολουθήστε το Epirus.Travel σε Facebook και Instagram και γνωρίστε τις ομορφιές της Ηπείρου, ενός προορισμού 365 ημερών.

Πηγή:https://www.athensvoice.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *