Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Share Button

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς στη χώρα μας,  αλλά και για τη συνολικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Κατά την επίσκεψή του ο Μάριος Κάτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με το νέο διοικητή κ. Τσουρά, αλλά και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι δίνουν τη μάχη, σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια υγεία στο νομό. Αυτή τη μάχη δυστυχώς τη δίνουν μόνοι τους. Παρά τα χειροκροτήματα και τους θεατρινισμούς, η κυβέρνηση όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των υγειονομικών ως όφειλε, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα ούτε καν τις εφημερίες τους.

Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, και παρά την ευελιξία που παρείχε η ΕΕ για τις δαπάνες που αφορούν την υγεία, η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το νοσοκομείο Φιλιατών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ειδικά γιατρών και νοσηλευτών. Οι όποιες προσλήψεις έγιναν, αφορούσαν μόνο επικουρικό και κυρίως λοιπό επικουρικό προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υλοποιήθηκαν δε, χωρίς σχέδιο, και χωρίς γνώμονα τις υπαρκτές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά όπως αποδείχθηκε σε κάποιες από τις ειδικότητες και τον αριθμό, έγιναν με παλαιοκομματικά και πελατειακά κριτήρια.

Ο Μάριος Κάτσης ενημερώθηκε για την πορεία των μόνιμων προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για αυτές που απαιτούνται και ήδη έχουν καθυστερήσει σημαντικά να προκηρυχτούν. Ο βουλευτής τόνισε πως χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις για να στηριχθούν οι κλινικές του νοσοκομείου (ακτινολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, οφθαλμολογική είτε υπολειτουργούν είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους) αλλά και για να στελεχωθεί επαρκώς η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει, την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί εμπράκτως δίπλα στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν οι υγειονομικοί, να καταβάλει άμεσα τις εφημερίες, να δώσει μισθολογικά κίνητρα ώστε να προσελκύσει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, να σκύψει πάνω στις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να αναβαθμίσει τα δημόσιες δομές όπως αυτή του νοσοκομείου Φιλιατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *