Επίσκεψη του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» στον Παραπόταμο

Share Button

Στον Παραπόταμο περιόδευσε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», όπου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αλέξη Μητσέλο, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Παραποτάμου και τους υποψηφίους Συμβούλους του Συνδυασμού για την Κοινότητα Παραποτάμου, Ελένη Τζάνη, Σταύρο Γεωργίου και Γιώργο Μητσέλο, συζητήθηκαν τα προβλήματα του χωριού, καθώς και τα αναγκαία επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο υποψήφιος Πρόεδρος του Συνδυασμού μας για την όμορη Κοινότητα Δριμίτσας Χρήστος Μπούτσικος. Από τη συζήτηση προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα, όσον αφορά τις προτεραιότητες σε έργα και δράσεις:

1.Συνεργασία με την Περιφέρεια για: α) Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων για το Φιλιάτι, β) Επέκταση του έργου της διαμόρφωσης της βόρειας εισόδου Ηγουμενίτσας, ώστε στα όρια του οικισμού Παραποτάμου να δημιουργηθεί κεντρική νησίδα και διαμόρφωση πεζοδρομίων.

2.Περισυλλογή των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στον οικισμό.

3.Βελτίωση της κατάστασης της αγροτικής οδοποιίας. Υποστήριξη των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών καλλιέργειας. Προβολή – προώθηση αγροτικών προϊόντων. Συντήρηση ομβροδεξαμενών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Διαφανής και αντικειμενική παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για σταβλικές εγκαταστάσεις.

4.Έμφαση στους τομείς της καθαριότητας και του καλλωπισμού – ευπρεπισμού των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων του οικισμού.

5.Ολοκλήρωση εργασιών στο κτήριο που προορίζεται για νηπιαγωγείο και χρησιμοποίησή του για την κάλυψη των αναγκών της προσχολικής αγωγής.

6.Αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων για διοικητικούς, πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

7.Ενίσχυση των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου και ανάδειξη μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. Τύμβος Παραποτάμου).

8.Επέκταση δικτύου αποχέτευσης και δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων, καθώς και εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης.

Ο Συνδυασμός μας ευχαριστεί τους κατοίκους του Παραποτάμου για την θερμή υποδοχή, την ζεστή φιλοξενία και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, κάτι που μας βοήθησε να διαμορφώσουμε σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *