Επιστολή του Γ. Γόγολου προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου: Αποκλείστηκαν 3.500 επαγγελματίες από την χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία

Share Button

Ηγουμενίτσα 24 Απριλίου 2021

Προς : Περιφερειάρχη Ηπείρου                                                  Κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

Ολοκληρώθηκε η πρόσκληση για   «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», με συνολική δημόσια δαπάνη 30.000.000 ευρώ.

Στόχος  της πρόσκλησης ήταν η στοχευμένη  στήριξη των επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί  η ρευστότητα  στην αγορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη νόσο COVID-19.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, διαπιστώθηκε ο αποκλεισμός 3.500 επαγγελματιών από την χρηματοδότηση, εξ αιτίας μη επαρκούς προϋπολογισμού του προγράμματος.

Αντιλαμβάνεστε,  ότι στη  στατιστικά πτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης, όταν  αποκλείονται  από την ωφέλεια σημαντικός αριθμός επαγγελματιών είναι αν μη τι άλλο ένα είδος αδικίας, που έχει αφήσει παράπονο σε πολλούς επαγγελματίες.

Θεωρώ επιβεβλημένη την αύξηση του προϋπολογισμού, για να υπάρξει ωφέλεια για περισσότερους δικαιούχους, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι έτοιμες για το άνοιγμα της αγοράς, αλλά και να ελαφρυνθούν από τα  οικονομικά βάρη που δημιούργησε η πανδημία.

Επίσης κρίνεται σκόπιμο τα χρήματα αυτά να είναι ακατάσχετα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την πραγματική επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

 

Με εκτίμηση

Ο

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Γιάννης Κων. Γόγολος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *