Επιστολή του Γιώργου Κάτσινου προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για το κτίριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου

Share Button

Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής 2011 -2014 του Δ.Ηγουμενίτσας, με την 1950/96824/22.07.2014 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , παραχωρήθηκε δωρεάν κατά χρήση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, το κτίριο του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Γραικοχωρίου (ΚΕΓΕ), με αποκλειστικό σκοπό την στέγαση δύο Νηπιαγωγείων για τα οποία ο Δ. Ηγουμενίτσας πληρώνει ενοίκια.

Ο Δήμος με την Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε μελέτη επισκευής του εν λόγω κτιρίου έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης, ύψους 70.000 ευρώ.

Η μελέτη ήταν έτοιμη για δημοπράτηση.

Μετά την παραχώρηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραικοχωρίου ζήτησε το κτίριο να στεγαστεί.

Αυτό δεν έγινε δεκτό και εκ του σκοπού της παραχώρησης αλλά και εκ της ανάγκης του Δήμου να μειώσει τα έξοδά του.

Σε λίγους μήνες αλλάζει η Δημοτική Αρχή και ο πολιτιστικός σύλλογος συνεχίζει να απαιτεί και να πιέζει για την παραχώρηση του κτιρίου.

Εξ΄ αυτού του λόγου, ο Δήμος δεν προχώρησε στην επισκευή και την στέγαση των νηπιαγωγείων επί οκτώ χρόνια θητείας της.

Πριν μερικούς μήνες, ύστερα από καταγγελία της Υπηρεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ανήκει το κτίριο, εκδιώχθησαν από το κτίριο άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραικοχωρίου, οι οποίοι ως να ήταν ιδιοκτήτες, προέβαιναν σε καθαρισμό αυτού παρέα με υπάλληλο του Δήμου.

Η παρέμβαση σταμάτησε βεβαίως, αλλά η σύμφωνη γνώμη του Δήμου ήταν προφανής.

Με αφορμή αυτό το γεγονός έστειλα επιστολή στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και του ζήτησα να προχωρήσει στην υλοποίηση του σκοπού για τον οποίο παραχωρήθηκε το κτίριο.

Αντί αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει απ’ το Υπουργείο αλλαγή του σκοπού της παραχώρησης και αντί για νηπιαγωγεία να γίνει χώρος πολιτισμού, δηλαδή να παραχωρηθεί στον πολιτιστικό σύλλογο.

Ο Δήμος επιλέγει να διαθέσει 70.000 ευρώ για τον πολιτιστικό σύλλογο του Γραικοχωρίου, όταν έχει για πολιτιστικό κέντρο το κτίριο του Ε.Ι.Ν., το οποίο ενέταξε σε πρόγραμμα και ανακαινίζεται.

Το κτίριο του Ε.Ι.Ν., το οποίο και αυτό η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ζήτησε και της παραχωρήθηκε, μπορεί να στεγάσει όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου, βρίσκεται στον αστικό ιστό της πόλης και δεν υπάρχει θέμα απόστασης.

κ.Δήμαρχε, κ.Δημοτικοί Σύμβουλοι επιλέξατε να πληρώνει ο Δήμος ενοίκια για Νηπιαγωγεία και Υπηρεσίες Πρόνοιας υποκύπτοντας σε πιέσεις με κριτήρια προεκλογικά.

Εάν έχετε την ευλογία του θεού να αντιμετωπίζετε τόσο απλά τα θέματα του Δήμου με τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει, αυτός που σας «ευλόγησε» να πάρετε αυτή την απόφαση, σας εξέθεσε και σας προσέβαλλε.

Έχετε χρόνο να αλλάξετε την απόφασή σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ

πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *