Με επιτυχία η 1η ποδηλασία για παιδιά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Share Button

Με επιτυχία έγινε η ποδηλασία για παιδιά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, την Τετάρτη το απόγευμα 10 Αυγούστου 2022, με τον τίτλο “1ος Ποδηλατικός Γύρος Κεστρίνης 2022”.

Η ενορία Κεστρίνης, που δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τα νιάτα, είχε την πρωτοβουλία γι’ αυτή την εκδήλωση, που έγινε για πρώτη φορά στο χωριό, και την οποία υλοποίησε σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Η απολαυστική διαδρομή ήταν περίπου 3,5 χιλιόμετρα, πήραν μέρος 20 παιδάκια (αγόρια και κορίτσια), αλλά και μεγάλοι και τα πάντα εξελίχθηκαν κανονικά με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών,  ενώ η χαρά όλων ήταν μεγάλη, που δόθηκε  η δυνατότητα επικοινωνίας και άθλησης, μέσα από αυτή την εκδήλωση.

Κάτοικοι του χωριού καταχειροκρότησαν τα παιδιά κατά την άφιξή τους στο τέρμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και επαίνους συμμετοχής.

Η ενορία του Αγίου Μηνά στο τέλος του “Ποδηλατικού Γύρου” προσέφερε δείπνο στα παιδιά, με φαγητό και αναψυκτικά.

Μιλώντας προς τα παιδιά ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, αφού τα ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η διαδρομή, που κάνατε με τα ποδήλατα, θυμίζει το δρόμο της ζωής, που θέλει και αυτός πεταλιές, που θέλει και αυτός αγώνα, που θέλει και αυτός κόπος, που θέλει και αυτός ιδρώτα, που θέλει και αυτός τόλμη. Ζείστε αγωνιστικά και θα δείτε ότι θα πλημμυρίζει με ελπίδα η ζωή σας, ότι θα πηγαίνετε πάντα μπρος ολοταχώς”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Η υπόθεση δεν είναι να νικήσετε τους άλλους, αλλά να νικήσετε τον εαυτό σας. Τότε θα είστε, πραγματικά, νικητές και κερδισμένοι”.

Σε δηλώσεις του προς το “ART TV” , που κάλυψε την εκδήλωση ο π. Ηλίας σημείωσε, ότι “θέλουμε τα παιδιά να ξέρουν ότι νοιαζόμαστε κάθε στιγμή  γι’ αυτά, όχι μόνο μέσα στο ναό, αλλά και έξω απ’ αυτόν, στην καθημερινότητά τους,  ότι κατανοούμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, ότι αφουγκραζόμαστε τους παλμούς της καρδιάς τους, ότι συμμεριζόμαστε τους πόθους τους και ότι θέλουμε να μας βλέπουν ως φίλους τους και όχι σαν καθοδηγητές, συμβουλάτορες και κριτές”.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γεώργιος Τρουμπάτας σημείωσε “ότι προσπάθειά μας είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *