Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ

Share Button

Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η γραμματέας της Τ.Ε Θεσπρωτίας Χρυσηίδα Γεωργίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής του ΚΚΕ.

Ακολούθησε γλέντι και χορός.

Στην εκδήλωση έγινε λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν οι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας.

Επισυνάπτομε την ομιλία του Νίκου Έξαρχου

Ομιλία Νίκου Έξαρχου βουλευτή του ΚΚΕ

 

 

Και δω από την Ηγουμενίτσα, την Θεσπρωτία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών με τις μεγαλειώδες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη έστειλαν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Γιατί μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ νάχει στα όπλα της το εχθρικό για τον λαό αστικό κράτος που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, τους μηχανισμούς του, τα αστικά κόμματα που μόνιμα βάζουν πλάτη και δείχνει αποφασισμένη να τα σαρώσει όλα.
Όμως και η εργατική τάξη, ο λαός, έχει τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του όπλα, την οργάνωση, την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη και μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να προχωρήσει στην αντεπίθεση.
Γιατί σήμερα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα που στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ συντάραξε μια ολόκληρη χώρα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Τα κέρδη τους ή η προστασία από τις φυσικές καταστροφές. Τα κέρδη τους ή τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Τα κέρδη τους ή η φροντίδα της υγείας. Τα κέρδη τους ή το δικαίωμα στη μόρφωση και τις σπουδές. Τα κέρδη τους ή οι Συλλογικές Συμβάσεις, οι μισθοί, η δουλειά με δικαιώματα.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η απεργία αυτή επιβεβαίωσε ότι ο οργανωμένος λαός, που αγωνίζεται και διεκδικεί, είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Στην απεργία αυτή συναντήθηκαν μαζί με τους εργάτες που έχουν «γράψει» απανωτές απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που με τα μπλόκα στους δρόμους, τις κινητοποιήσεις, το πρωτόγνωρο συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ήδη έχουν στραπατσάρει την κυβερνητική προπαγάνδα, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία.
Μαζί τους και οι μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που μαζί με τους εκπαιδευτικούς έχουν κάνει θρύψαλα την κυβερνητική προπαγάνδα.
Και ακριβώς επειδή αυτή η απεργία συνένωσε όλα τα παραπάνω μέτωπα, «σκούζουν» τα διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, κουνώντας το δάχτυλο σε όσους «τόλμησαν» να μιλήσουν για μισθούς και δικαιώματα, όσους ανέδειξαν τις πολιτικές και άλλες ευθύνες για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ.
Να γιατί είναι αναγκαίο με τη ένταση της δράσης μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες εκείνους που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, τη “δημοσιονομική ισορροπία” της φτώχειας για τους πολλούς
Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε και προετοιμάζουμε τις επόμενες απεργιακές αναμετρήσεις, τόσο στις 17 Απρίλη όσο και την Πρωτομαγιά.
Δίνουμε συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στους αγώνες αυτούς βρίσκεται η αντιπολίτευση που υποκριτικά ψάχνουν ορισμένοι. Όπως οι της κυβέρνησης της ΝΔ, και ορισμένοι από τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.
Και είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ μπροστά. Και η μόνη που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει ακόμα το θράσος να κουνάει το δάχτυλο του 41%.
Γιατί αυτή η αντιπολίτευση είναι η πλειοψηφία και μπορεί να τα σαρώσει όλα!
Αλλά ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ; Αυτοί που ψήφιζαν τα νομοσχέδιά της και ακόμα το κάνουν; Αυτοί που έδωσαν προοδευτικό άλλοθι στον Μητσοτάκη, ψηφίζοντας τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία;
Αυτοί που μιλούν δήθεν για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και έχουν ψηφίσει την ΚΑΠ στην ΕΕ που τους έχει χαντακώσει, για να μην πούμε πως τους χαντάκωσαν οι ίδιοι όταν ήταν κυβέρνηση;
Αυτοί που κάνουν λάστιχο τα «δημοσιονομικά περιθώρια» δίνοντας αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές ύψους 160 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και για τους αγρότες να μην υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη στου προϋπολογισμό.
Αυτοί που εξασφαλίζουν εγγυημένες τιμές στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ΤΕΡΝΑ που εκμεταλλεύεται τα σκουπίδια στην Ήπειρο και να μην έχουν οι αγρότες στα προϊόντα τους.
Αυτοί που κλαψουρίζουν γιατί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσπερνά το άρθρο 16, αλλά θεωρούν λογικό να μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;
Αυτοί που μετατρέπουν τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες σε ομήρους των τραπεζών και σφίγγουν την θηλιά των «πλειστηριασμών» για την εργατική-λαϊκή κατοικία.
Αυτοί που στα λόγια ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ενώ την μεθόδευαν διαχρονικά με συγκεκριμένες αποφάσεις υλοποιώντας την βασική κατεύθυνση της ΕΕ για «απελευθέρωση των μεταφορών».
Αυτοί που μιλούν για τα καλά της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα φέρει νέες θέσεις εργασίας ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες απολύσεις.
Αυτοί που λένε ότι με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας με την δημιουργία της μαρίνας, την κατασκευή – λειτουργία ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων μέσα σ΄αυτή θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση στα τοπικά μαγαζιά όταν η ίδια η πείρα δείχνει ότι αυτό που θα γίνει είναι να συγκεντρωθεί η τουριστική πίτα της περιοχής προς όφελος του επενδυτή.
Αυτοί που έχουν αποφασίσει στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια “ανάσα” από το Λαδοχώρι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ
Αυτοί που ευθύνονται για το χάλι των δημόσιων δομών της υγείας, του Νοσοκομείου, του ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας τη ίδια στιγμή που παραχωρούνται δωρεάν χώροι του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ εργολάβους Ψυχικής Υγείας, που κινδυνεύουν με απόλυση εργαζόμενες στην καθαριότητα στου Νοσοκομείου, που λόγω ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση του νοσοκομείου υπέγραψε την πρώτη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της δημόσιας υγείας και στη Ήπειρο.
Αυτοί που μιλούν για την παραπέρα μεγέθυνση της υδατοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία` τη στιγμή που γνωρίζουμε ποιος πληρώνει το τίμημα για αυτές τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον μεγαλύτερο όμιλο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο την AVRAMAR να επικαλείται προβλήματα ρευστότητας και να προχωρά σε πωλήσεις των μονάδων της, εκποίηση αποθεμάτων διαμορφώνοντας ανασφαλείς συνθήκες εργασίας στους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Αυτοί που στη λογική της ζυγαριάς του κόστους-οφέλους που υλοποιεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ταΐζουν τα παιδιά μας με χαλασμένα γεύματα, ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία τους όπως έγινε σε σχολείο του Νομού σας.
Και βέβαια όλοι τους, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έχουν υπηρετήσει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Συμφωνούν με την αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων όπως πρόσφατα με τη απαράδεκτη απόφαση να σταλεί η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» 3500 μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντας των μεγαλοεπιχειρηματιών και για να στηριχθούν οι σχεδιασμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ στην εμπόλεμη περιοχή.
Αλήθεια ποιος μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που υπάρχουν για το λαό μας από την εμπλοκή στον πόλεμο; Μόνο ο λαός μαζί με το ΚΚΕ. Γιατί μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Ηγουμενίτσα διατράνωσαν την αντίθεσή τους, έφραξαν τον δρόμο στα ΝΑΤΟϊκά κομβόι δείχνοντας πως οι φονιάδες είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ από τον λαό.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις αναζητήσεις.
Γιατί η αντιπολίτευση οργανώνεται από τον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.
Και βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη στρατηγική.
Και αν ήθελε η κυβέρνηση να ελαφρύνει τον Θεσπρωτικό λαό από το κύμα ακρίβειας και να ενισχύσει το εισόδημά του, αν ήθελε να προστατέψει τους επαγγελματίες, θα υλοποιούσε τις προτάσεις που επανειλημμένως έχει καταθέσει το ΚΚΕ και προβλέπουν, ανάμεσα σε άλλα, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής ανάγκης, αφορολόγητο όριο για τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, διαγραφή των τόκων, «κούρεμα» και ρύθμιση χρεών σε τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, απαγόρευση κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων. Και όχι να τους σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στον λαιμό, όπως έκανε με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο.
Ας αφήσουν, λοιπόν, την κοροϊδία.

 

 

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στους αγώνες του λαού μας, σε αυτούς που ξεδιπλώνονται σήμερα και στους ακόμα μεγαλύτερους που θα ξεδιπλωθούν αύριο, βρίσκεται η ελπίδα.
Και ίσως η μεγαλύτερη αξία αυτών των αγώνων είναι το μήνυμα που στέλνουν: Ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας δεν υπολογίζει πια ούτε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «ανάπτυξη από την οποία θα επωφεληθούν όλοι», ούτε αυτές των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για «δίκαιη ανάπτυξη», μέσα στην ΕΕ, μέσα σε αυτό το σύστημα, με τους εκμεταλλευτές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία.
Βλέπει στη δική του ενεργητική παρέμβαση και δράση τον μόνο δρόμο για να βελτιωθεί η ζωή του, για να αλλάξουν τα πράγματα και αυτή από μόνη της είναι μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί.
Άλλωστε, είναι η ίδια η ζωή που διαψεύδει την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Γιατί σήμερα, που η ελληνική οικονομία είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης, κερδίζει την επενδυτική βαθμίδα, φαίνονται ίσως πιο καθαρά και από ό,τι σε περιόδους κρίσης, οι «δύο Ελλάδες» που στην πραγματικότητα υπάρχουν και βρίσκονται σε σύγκρουση.

– Είναι η Ελλάδα των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών που αύξησαν την κερδοφορία τους κατά 75%.

– Είναι η Ελλάδα των τραπεζών που κερδίζουν 1 δισ. ευρώ κάθε τρίμηνο.

– Είναι η Ελλάδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που αύξησαν τον τζίρο τους κατά 11 δισ. ευρώ πέρσι, επωφελούμενοι από την άνοδο των τιμών που βασανίζει τον λαό.

Και από την άλλη είναι η Ελλάδα των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου. Των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

– Αυτών που ζουν σήμερα με μισθούς που είναι πιο κάτω από τα επίπεδα του 2009, όταν η φορολογία, οι εισφορές και βέβαια οι τιμές στα πάντα δεν έχουν καμία σχέση με τότε.

– Αυτών που καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο το 95% των φορολογικών εσόδων, όταν το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει μόλις το 5%.

– Αυτοί που ματώνουν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους και εξαναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι και τους προκύψει κάποιο θέμα υγείας.

Αν, λοιπόν, συμβαίνουν αυτά σήμερα, ο καθένας καταλαβαίνει τι έρχεται αύριο, με την επαναφορά των ματωμένων πλεονασμάτων που έχει ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ, και βέβαια με το ισχυρό ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης, που πάλι θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στον λαό, όπως τις προηγούμενες.

Και δεν αφορά μόνο το δικό μας λαό. Αφορά και άλλους λαούς που βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διαδηλώνουν τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, με πολύ μεγαλύτερη ένταση και συχνότερα από ό,τι παλιότερα.

Και αυτό είναι επίσης ό,τι πιο ελπιδοφόρο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα είναι που χρεοκοπούν τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι εφησυχασμοί. Βρίσκεται η ελπίδα.

Γι’ αυτό επιστρατεύονται το «μαστίγιο», η καταστολή, ο κοινωνικός αυτοματισμός, η προσπάθεια να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια.

Όμως σήμερα οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες, υπάρχουν περιθώρια για να στριμωχτούν κι άλλο η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, να τα βρουν ακόμα περισσότερο σκούρα, από την είσοδο και νέων δυνάμεων στην πάλη.

Σε αυτήν την πάλη ο λαός και η νεολαία έχουν μπροστά και δίπλα τους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πολύτιμα στηρίγματα στον δίκαιο αγώνα τους.

Γιατί το ΚΚΕ, όπως είχε υποσχεθεί, βρίσκεται εκεί, σταθερά στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους «φέρνει» και μέσα στη Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του.

Γαιτί έχουν να ακουμπήσουν στην πολιτική του Κόμματος, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, δείχνοντας ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει τη ζωή του σε σύγκρουση με τη στρατηγική της κερδοφορίας και με την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία.

Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.

Στην πορεία του αγώνα για αυτή την εργατική – λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση και νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την προοπτική το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδύεται σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί ολομέτωπα, με το κεφάλαιο και την στρατηγική του.

Βαδίζουμε με αυτήν την πυξίδα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και αισιοδοξίας.

Επομένως, έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψήφο τους στη ΝΔ, στη λογική του «μικρότερου κακού» και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα.

Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα που «μαυρίζει» τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Και φυσικά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αμφισβήτηση απέναντι στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ.

Θα δώσει επίσης ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση, ότι ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των αναγκών τους, ότι δεν δέχονται πια να τις βλέπουν να θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

Θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα.

Θα είναι ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν απέναντι στους λαούς για να κερδίζουν τρελά τα αφεντικά τους.

Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, στον δρόμο του αγώνα. Και τον Ιούνη στις ευρωεκλογές, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, θα τα καταφέρουμε!

 ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *