Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Γυναίκες που έγραψαν ιστορία», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου για να παρακολουθήσει τις ομιλίες που πλαισιώθηκαν από την προβολή βίντεο με αναφορές στην πορεία και στο ρόλο της γυναίκας διαχρονικά.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα Σοφία Κατσάρη έκανε μια ιστορική αναδρομή της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία και παρουσίασε τους αγώνες που γίνονται για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των 2 φύλων. Στη συνέχεια, η Υπαστυνόμος κα  Σωτηρία Τσιάλτα αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών που έχουν καταγγελθεί στην περιοχή μας και τα οποία παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση από το 2019 έως σήμερα, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή» κα Αφροδίτη Δέλκου ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα μεγαλώνοντας ένα παιδί με αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βιντεοσκοπημένη προβολή και παρουσίαση 30 γυναικών που έγραψαν  ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και με τη αναφορά σημαντικών γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας

  • Παναγιώτης Τζάνης
  • Μαριλένα Γκορέζη
  • Άλεξ Μαραζοπούλου
  • Τατιάνα Δήμα
  • Ρίτα Παππά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *