Έργα πνοής και ανάπτυξης σε όλη την Ήπειρο δημιουργεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Share Button

Έργα πνοής και έργα ανάπτυξης σε όλη την Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στην ΠΕΔ Ηπείρου, σε ειδική εκδήλωση στο Λίθινο Ζίτσας. Παράλληλα, ο υπ. Εσωτερικών, στο αίτημα για αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αλλάξει σύντομα!

Πρέπει να δουλέψουμε σαν μια ομάδα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στους Δημάρχους και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί συνεργασία μεταξύ των Αυτοδιοικητικών για την δημιουργία ενός προγράμματος που το ένα έργο θα συσχετίζεται με το άλλο και όλα θα εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και της χώρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, από την αποστολή του το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει την ενότητα και τη συνεργασία των Ελλήνων και από την πρώτη μέρα ο ίδιος δεν λογάριασε την πολιτική ταυτότητα κανενός.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας το αίτημα των Δημάρχων για αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αλλάξει σύντομα και τόνισε ότι χάρη στις αποφάσεις του περσινού καλοκαιριού διασφαλίστηκε η κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες. «Δεν αφήσαμε αυτούς που ήθελαν να δολοφονήσουν την Αυτοδιοίκηση με την ιδεοληπτική εφαρμογή της απλής αναλογικής να διαλύσουν τον πιο σημαντικό θεσμό που δημιουργήθηκε στον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε σχέση με τα αδήλωτα τετραγωνικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και κάλεσε τους Δημάρχους να προτρέψουν τους δημότες να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις έως 31 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Όπως ανακοίνωσε, 32 έργα προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, που δεν είχαν επαρκή χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος Ι», μεταφέρονται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας ότι αν δεν γινόταν αυτή η παρέμβαση το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τους Δήμους σε όλη τη χώρα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λύνονται πολλά προβλήματα που είχε η Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα ύδρευσης που έχει εφέτος η Ήπειρος λόγω του ήπιου χειμώνα, που δεν υπήρχαν χιονοπτώσεις και επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για την ανάδειξη Αυτοδιοικητικών αρχόντων. Υπογράμμισε δε, ότι όταν οι Αυτοδιοικητικοί ξεπερνούν τοπικιστικές αγκυλώσεις και λαϊκισμούς, τότε μπορούν να κάνουν θαύματα, εκεί που το κράτος σταματά και δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, κ. Μιχάλης Πλιάκος, μεταξύ άλλων, είπε: ­­­«Με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το Υπουργείο Εσωτερικών ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για όλους μας. Κεντρική πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά, με όραμα και γνώση. Να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε έργα που θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κάνοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές σύγχρονες, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Για μας το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί μια ακόμη πρόκληση, ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε προς όφελος του Δήμου, των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, τόνισε ότι μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» παρέχεται σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς η ελπίδα να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο τους, καθώς απευθύνεται σε όλους τους Δήμους και στους μεγάλους και στους μικρούς. Εξέφρασε δε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, διότι έχει αποδείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Ο ΓΓ της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει το «Αντώνης Τρίτσης» σε όλους τους Δήμους και επισήμανε ότι κανένα πρόγραμμα  δεν έχει καμία αξία αν τα οφέλη του δεν τα γευθούν όλοι οι πολίτες. Επισήμανε δε, ότι το πρόγραμμα ισχυροποιεί τον θεσμό τη Αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *