Έργα βελτίωσης αγροτικών δρόμων στο Μαργαρίτι αξίας 615,000 Ευρώ

Share Button

εργα οδοποιοίαςΜε συνολικό προϋπολογισμό 615.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τις 31.12.2015 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές) – Μέτρο 321 (Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία στον αγροτικό πληθυσμό), το έργο «Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το έργο προβλέπει τη βελτίωση αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στις ΤΚ Μαργαριτίου, Σπαθαραίων και Καρτερίου της ΔΕ Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Πρόκειται για υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι είναι διανοιγμένοι και στους οποίους θα γίνουν εργασίες βελτίωσης, όπως οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, κατασκευή τάφρων απορροής όμβριων υδάτων και σωληνωτών οχετών.

Το συνολικό μήκος των αγροτικών δρόμων που θα βελτιωθούν ανέρχεται στα 6.150 μ. περίπου και συγκεκριμένα στην ΤΚ Μαργαριτίου, περιοχή «ΑΓΟΝΑ», από Παλιόκαστρο προς Μαργαρίτι, μήκους 1.360 μ., στην ΤΚ Σπαθαραίων, από όρια οικισμού Σπαθαραίων προς κάμπο «ΤΣΑΠΕΛΑΣ», μήκους 3.761,24 μ. και στην ΤΚ Καρτερίου, από θέση «ΠΗΛΙΟΥΣΗ» έως το κάμπο «ΚΙΝΕΤΑΣ», μήκους 1.028 μ.
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πρόκειται για το τρίτο έργο στον τομέα της τοπικής αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας που εντάσσεται σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι και αυτή η παρέμβαση, όπως και οι προηγούμενες, μία έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στον πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.