Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη

Share Button

Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 07/03/23 το βράδυ η συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Παπαγιάννης πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα τρόφιμα ποτά και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στην ομιλία καταγγέλθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση το σιδηρόδρομο της χώρας μας.

Τονίστηκε ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα καραμπινάτο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε η κακιά η ώρα. Γι αυτό και δεν χωράει εδώ καμία συγνώμη. Ούτε και συγχώρεση. Πρέπει να πληρώσουν όλοι τους. Να τιμωρηθούν τώρα και όπως τους αξίζει.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό βροχή με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»«Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές»,

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΘ και κάλεσε  τους διαδηλωτές να μεταφέρουν το κάλεσμα για την επιτυχία  της απεργίας που  προκήρυξε το Δ.Σ του ΕΚΘ για την Τετάρτη 08/03/2023 και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *