Ερωτήματα για τα έργα της ΔΕΥΑΗ στην Πέρδικα

Share Button

Σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα το έργο της συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως την 30 Ιουνίου 2023. Το τελευταίο στάδιο του έργου ήταν η δοκιμαστική λειτουργία του νέου δικτύου στην περιοχή της Πέρδικας, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο του έτους 2022.

Ύστερα από τις επιδόσεις – δίκην τελεσιγράφου – εγγράφων στους κατοίκους περί υποχρέωσης σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο, υπό την απειλή κυρώσεων, αγνοείται η τύχη της περαιτέρω εξέλιξης της δοκιμαστικής λειτουργίας. Ερωτάται λοιπόν η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ: Ολοκληρώθηκε το έργο; Και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής λειτουργίας; Μπορεί να προχωρήσει η κανονική λειτουργία του δικτύου; Ή τελικά – όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια – θα υπάρξει και νέα παράταση της σύμβασης;

Αλλά και το δεύτερο μεγάλης σημασίας έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑΗ στην Πέρδικα, -θεωρητικά πάντα – οδεύει προς ολοκλήρωση. Αναφερόμαστε στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, η σύμβαση εκτέλεσης του οποίου υπεγράφη την 30 Νοεμβρίου 2022, με πρόβλεψη σύντομης αποπεράτωσης τον Ιούλιο του 2023, λόγω της παλαιότητας και προβληματικότητας του παρόντος δικτύου υδροδότησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί επακριβώς το χρονοδιάγραμμα του έργου, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί μόνο ένα μικρό τμήμα.

Εν τω μεταξύ τα προβλήματα υδροδότησης συνεχίσουν να υφίστανται και ταλαιπωρούν κατοίκους και επισκέπτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ: Θα δοθεί παράταση στην σύμβαση εκτέλεσης του έργου και αν ναι για πόσο χρονικό διάστημα; Έως την ολοκλήρωση του έργου, μετά και τη διαφαινόμενη παράταση, σε τι ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης;

Παναγιώτης Νταής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *