Ερρίφθη ο κύβος: Εξαγγέλθηκε η υλοποίηση για το Ιωάννινα-Κακαβιά

Share Button

Μετά από πολλούς στροβιλισμούς χρόνων, ένα έργο όραμα για την Ήπειρο παίρνει επιτέλους τον δρόμο της υλοποίησης. Εχθές σε επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, εξαγγέλθηκε η υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα αίτημα ετών όλων των φορέων των Ιωαννίνων ενώ η Ιόνια Οδός μέσω του δρόμου αυτού θα φτάνει στα σύνορα με την Αλβανία.

Μιλώντας για το έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στον  σχεδιασμό για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα και με τα Δυτικά Βαλκάνια. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

«Είχα δώσει εξαρχής σαφή κατεύθυνση στον υπουργό και στον υφυπουργό να βρουν μία πρακτική και εφαρμόσιμη λύση. Βρέθηκε η λύση σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, με τη σωστή διαστασιολόγηση του δρόμου, έτσι ώστε να μπορεί να είναι επιλέξιμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Θα είναι ένας σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής, κλειστός δρόμος, ο οποίος θα ενώσει επιτέλους τα Γιάννενα με την Κακαβιά, με τα Δυτικά Βαλκάνια. Ένας δρόμος ο οποίος, όπως καταλαβαίνετε, έχει πολύ μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Καραμανλής: Ήρθε η ώρα της Ηπείρου

Από την πλευρά του ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής σημειωσε πως  “σήμερα είναι η ώρα της Ηπείρου. Ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα ένα έργο εμβληματικό θα έλεγα, ένα έργο που νομίζω, ότι όσοι βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα γνωρίζουν καλυτέρα από εμένα ότι άρχισε να σχεδιάζεται και να συζητιέται πριν το 2005».

Ο υπουργός χαρακτήρισε το έργο ως εθνικό, με την βεβαιότητα της υλοποίησης του με συγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ειδικότερα ανέφερε: «Το έργο αυτό και μιλάμε για τον οδικό άξονα Ιωάννινα -Καλπάκι -Κακαβιά, ένα έργο 70 χιλιομέτρων, που θα δημοπρατηθεί εντός του 2022, σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη έρχεται πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών.

»Χαρακτηρίζεται ως εθνικό έργο και θα υλοποιηθεί. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο, κλειστό άξονα ταχείας κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι των μελετών, εμείς θα κάνουμε το υπόλοιπο και το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί εντός του 2022.

Είναι σπουδαίο, για ένα ακόμη λόγο, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε μεγάλη μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι αυτό έχει εθνική διάσταση, αναδεικνύει την περιοχή και την συνδέει με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και την Ηπειρο με τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι ένα έργο που εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό, ένα έργο που βγάζει περιοχές από την απομόνωση».

www.ypodomes.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *