Εξιχνιάστηκαν επτά (7) ακόμη υποθέσεις κυκλοφορίας και απόπειρας κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα

Share Button

astunomiaΣε επτά ακόμη υποθέσεις κυκλοφορίας και απόπειρας κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα, εντοπίστηκε η δράση των δύο ατόμων, του 36χρονου και της 25χρονης, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σαββάτο 11.12.2015 κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Άρτας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. (Σχετικό το από 13.12.2015 Δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ Ηπείρου).

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 36χρονου και της 25χρονης, σχηματίσθηκε από Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, δικογραφία με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση η δράση τους εντοπίστηκε αρχικά σε δεκαπέντε υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν και στην Κέρκυρα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, βρέθηκαν στην κατοικία τους και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένας εκτυπωτής laser καθώς κα ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, εντοπίστηκε η δράση τους σε επτά (7) ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα τριών υποθέσεων κυκλοφορίας και τεσσάρων ακόμη κατά τις οποίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε βάρους τους σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για τα αδικήματα της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *