Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας 1972

Share Button

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 1972
Αναμνηστικη φωτογράφιση της φιλαρμονικής της Ηγουμενίτσας μετά από κάποια εκδήλωση.
Στο κέντρο των μουσικών ο αείμνηστος δάσκαλος , ΜΠΑΖΙΟΣ (δημιουργός της πρώτης φιλαρμονικής στην πόλη) σε κάπως προχωρημένη ηλικία..
Στα αριστερά του ο Γρηγόρης Πηλίδης, ένας εκ των βοηθών του.
Ο έτερος ήταν ο Γιώργος Βασιάδης ο οποίος δεν εμφανίζεται στην φωτογραφία γιατί είχε καταταχθεί στο μουσικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Δίπλα τους ποζάρουν χαμογελαστά νεαρά κυρίως  αγόρια και κορίτσια του γυμνασίου (λυκείου) της πόλης που αποτελούσαν την μπάντα της φιλαρμονικής .

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Κερκυραίο δάσκαλο, ΜΠΑΖΙΟ, που ήλθε οικογενειακά, με ελάχιστα χρήματα να δημιουργήσει μουσικό τμήμα στην πόλη.
Αρχικά η φιλαρμονική δεν είχε ούτε στολές ούτε κονδύλια επιχορήγησης ενώ οι μουσικοί ήταν άμισθοι εντελώς.
Μοναδικό χαρτζιλίκι τους ήταν , τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και καμιά κηδεία εύπορου συντοπίτη μας….

Αλλά χρόνια που αναδεικνύονται μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Η συγκεκριμένη αντλήθηκε από το προσωπικό αρχείο του Σπύρου Τζαδήμα οποίος εμφανίζεται στην φωτογραφία πίσω από τον δάσκαλο και στην συνέχεια έκανε καριέρα ως μουσικός.

1 comment on Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας 1972

  1. Πολύ ωραίες και αξέχαστες στιγμές με την Φιλαρμονική μας που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας και στην καρδιά μας!! Με αγαπημένους φίλους και μουσικούς!! Αρχιμουσικός δεν είναι ο Μπάτζιος αλλά ο Μιχακόπουλος!! Εξαιρετικός!! Του οφείλω πολλά!! Με έμαθε να παίζω σωστά και με παρτιτούρα τα κρουστά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *