Γ.Γόγολος: H χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και η χρήση αυτής ανήκει στους πολίτες της

Share Button

Αγαπητοί συμπολίτες

H χερσαία ζώνη  λιμένος  Ηγουμενίτσας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και η χρήση  αυτής, ανήκει στους πολίτες της.

Για τη Δημοτική Παράταξη που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης λιμένος Ηγουμενίτσας, αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως πολιτική στόχευση, ως υποχρέωση έναντι των πολιτών αφενός και της σπουδαιότητας που έχει η εκμετάλλευση από τον Δήμο των χώρων της, για την ανάπτυξη της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό, βλέποντας την αδράνειαγια το θέμα της Δημοτικής αρχής,η οποία μονίμως διακατέχεται από την πολιτική φιλοσοφία του «μη μου τους κύκλους τάραττε», πήραμε τις παρακάτω πρωτοβουλίες :

  1. Στις 15/2/2020 κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, υπέβαλα υπόμνημα, στο οποίο επισήμαινα«..την ανάγκη άμεσης παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και ότι ο ΟΛΗγ δεν πρέπει να προχωρήσει σε δημοπράτηση ενοικίασης των δύο καταστημάτων στο Δρέπανο, για να μη δημιουργηθούν εμπόδια..»

Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν, « …είναι δίκαιο και θα γίνει, αρκεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας  και  ΟΛΗγ να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες  για το σκοπό αυτό…»

  1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο  στις  24/2/2020 με παρέμβασή μου, θέτω υπόψη του  Δημοτικού Συμβουλίου την ανησυχία μου για την επικειμένη δημοπράτηση των δύο καταστημάτων στο Δρέπανο από τον ΟΛΗγ και τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν στην παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από αυτό.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν « πως η Δημοπράτηση δεν πρόκειται να προκηρυχθεί, γιατί είναι ο ίδιος σε απ ευθείας επαφή με τη διοίκηση του ΟΛΗγ   Το θέμα  δεν υφίσταται και ανακινείται από την αντιπολιτευτική διάθεση του κ. Γόγολου… »

  1. Στις 06.04.2020 ανακοινώνει ο ΟΛΗγ, τη διακήρυξη της μίσθωσης των δύο καταστημάτων στο Δρέπανο. Ο κ. Δήμαρχος δεν ήταν μέντιουμ για να το προβλέψει. Δυστυχώς…
  2. Στις 13.04.2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκλήθηκε μετά από αυτή την εξέλιξη,έκανα για μια ακόμη φορά σαφή τη θέση μου, ότι « η ανάκληση της διακήρυξης μίσθωσης  των καταστημάτων στο Δρέπανο είναι ανάγκη να γίνει, εδώ και τώρα.  Και προχωρώ παραπέρα, να γίνει άμεσα η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και τους πολίτες, πλην των χώρων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ελλιμενισμού των πλοίων… »

 

Αγαπητοί συνδημότες

Τα προβλήματα του τόπου λύνονται όταν τα επισημαίνεις στη σωστή τους διάσταση και διεκδικείς τη λύση τους με κάθε δυνατό τρόπο. Με την απλή  διαχείριση του χρόνου εξουσίας, χωρίς πολιτική πρόβλεψη και αγωνιστική διάθεση, μόνο στο «πολικό μάνα εξ ουρανού» ελπίζεις.

Η προσπάθεια της παράταξης μας για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης  θα δικαιωθεί.

Η κεντρική εξουσία μπορεί να αντιληφτεί τα δίκαια αιτήματα των μικρών κοινωνιών, αν αυτά προβληθούν και διεκδικηθούν από τις τοπικές αρχές.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *