Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Τις επόμενες ώρες η απάντηση

Share Button

meimarakis-kyriakos-tzitzis-adwnisΥπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου αλλά και τις ανοικτές πληγές που άφησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν, και με ποια διαδικασία, θα διεξαχθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Συγγρού αναμένει εντός των επόμενων ωρών τις τεχνικές απαντήσεις των ενδιαφερόμενων εταιρειών τόσο για τους τεχνικούς όρους της διαδικασίας καταγραφής των ψηφοφόρων (εάν αυτή θα γίνει μέσω tablets ή κινητού τηλεφώνου και call center) όσο και για το κόστος που θα κληθεί να καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία. Μέλη της ΚΕΦΕ διατύπωναν στην Καθημερινή την αισιοδοξία τους για τη διεξαγωγή εκλογών εντός του Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό – αν και έχουν διατυπωθεί και διαφορετικά σενάρια εκλογών που δεν το αποκλείουν – τότε καθώς μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι γαλάζιες κάλπες παραπέμπονται εκ των πραγμάτων για το νέο έτος με ταχύτερη δυνατή ημερομηνία την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Μία τέτοια εξέλιξη, στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος όπου και περισσεύει η καχυποψία και η πικρία, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διάρρηξης της ενότητας του κόμματος.

www.kathimerini.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *