Γιάκης-Νέα Δημοκρατία: Συμπόρευση στις κάλπες

Share Button

Την πρόθεσή του του να είναι υποψήφιος για μια θέση στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Θεσπρωτίας εξέφρασε ο Σωτήρης Γιάκης στη  συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” ( Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

“Υπήρξε αμοιβαίο ενδιαφέρον, τόσο από το κόμμα  όσο και από μένα. Για να φτάσουμε στην τελική φάση στην οποία θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, αυτό γίνεται όταν φτάσουμε κοντά στις εκλογές, ενάμιση – δύο μήνες πριν από αυτές. Μέχρι τότε επίσημες ανακοινώσεις δεν θα υπάρξουν, γιατί εκτιμώ ότι θα ανοίξει και πάλι μια παραφιλολογία για πρόωρες εκλογές την οποία δεν θέλει και ο πρωθυπουργός γιατί  αυτό μόνο κακό κάνει. Πολλώ δε μάλλον αν ανακοινωθούν και υποψηφιότητες”

Ο κ.Γιάκης έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να προκύψει μια κυβέρνηση με τεχνοκρατικό προφίλ που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπηρετήσει και να εκφράσει.

“Η Νέα Δημοκρατία και ειδικά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη  είναι ο ορισμός του κεντροδεξιού κόμματος διότι είναι ένα κόμμα που προάγει το επενδυτικό κομμάτι , την ιδιωτική πρωτοβουλία ,αλλά και επιδεικνύοντας έντονα  ένα κοινωνικό πρόσωπο και ένα ελεγκτικό χαρακτήρα , τέτοιο , που να μην αφήνει να δημιουργούνται μονοπώλια και αθέμιτοι ανταγωνισμοί. Αυτό νομίζω είναι ο ορισμός της κεντροδεξιάς. Και ένα τεχνοκρατικό προφίλ που είναι το ζητούμενο για μια σύγχρονη διακυβέρνηση”.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του για προοδευτική διακυβέρνηση.  “Αυτά τα στερεότυπα  περί “προοδευτισμού” είναι παρωχημένα και ανήκουν σε άλλες δεκαετίες. Θα πρέπει να τα κόψουμε σιγά-σιγά και να σταματήσουμε τον ξύλινο πολιτικό λόγο. Για μένα  προοδευτική κυβέρνηση είναι αυτή που φέρνει  την πρόοδο όταν κυβερνά. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αυτή την στιγμή δημιουργεί πρόοδο στην χώρα. Επομένως εξ’ ορισμού μιλάμε για μια προοδευτική κυβέρνηση. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να βάζουν ταμπέλες παρωχημένες, με έναν ξύλινο λόγο, για να περιχαρακώσουν το ακροατήριό τους, υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού, ο οποίος έχει ωριμάσει, ειρήσθω εν παρόδω, μέσα  από όλες αυτές τις κατραπακιές και τις συγκυρίες που διήλθε εν τω καιρώ, είναι δικό τους πρόβλημα φαντάζομαι. Αλλά ο λαός δεν γίνεται πλέον θύμα με τέτοια στερεότυπα και τέτοιες ταμπέλες.” 

Τέλος για την παραχώρηση του λιμένα Ηγουμενίτσας στον Όμιλο Grimaldi υπογράμμισε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη διατυπώνοντας την άποψη ότι το αντίτιμο είναι ικανοποιητικό ειδικά αν συγκριθεί με το ποσό της ενοικίασης που αφορά το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και αν λάβουμε υπ’ όψιν την πρακτική γενικά των επενδυτών που αφορά και την δυναμική  κάθε έργου στο οποίο επενδύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *