Γιάννης Γόγολος: Αποκατάσταση της αλήθειας για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Share Button

Με μεγάλη καθυστέρηση ο Δήμος Ηγουμενίτσας τελικά ακολούθησε το παράδειγμα άλλων Δήμων (Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Αλίμου κ.τ.λ.) και ενίσχυσε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία του. Η δικαιολογία που προβάλλεται ότι ανέμενε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν στέκει, αφού πολλοί Δήμοι είχαν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν την έκδοση της εγκυκλίου.

Έστω και έτσι εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, που υιοθέτησε την πρόταση που υποβάλλαμε χθες το πρωί. Αναρωτιόμαστε βέβαια: θα είχε προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε αυτή την κίνηση αν δεν είχε προηγηθεί η ανακοίνωσή μας;

Η διατύπωση προτάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και η επισήμανση καθυστερήσεων και λαθών, δεν είναι λαϊκισμός και ανευθυνότητα κ. Δήμαρχε. Αποτελεί υποχρέωση για κάθε Δημοτική Παράταξη που ασκεί τα καθήκοντα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αν αυτό γίνει κατανοητό από εσάς, τότε θα αντιληφθείτε ότι μόνο να βοηθήσουμε τον τόπο θέλουμε και στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όποιο σωστό μέτρο λαμβάνεται. Αντί λοιπόν να αναλώνετε χρόνο για να απαντάτε με επιθετικό τρόπο στις ήπιες ανακοινώσεις μας (αλήθεια γιατί αλλάξατε τακτική ενώ αρχικά λέγατε ότι δεν θα μπείτε σε αυτή τη διαδικασία;) θα μπορούσατε να ζητήσετε τη συνεργασία μας σε σοβαρά θέματα της περιοχής, κάτι που βέβαια δεν το κάνατε ποτέ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ!!!!!

Και πιστεύω τα τηλέφωνα μας τα έχετε …..

Και κάτι τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Η μεταφορά του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, από το ΠΑΚΠΠΟ στο Δήμο, δεν ήταν υποχρεωτική αλλά δυνητική με βάση το νόμο. Συνεπώς ήταν δική σας επιλογή, στην οποία δεν εναντιωθήκαμε, αλλά για την οποία πρέπει να είστε έτοιμος να κριθείτε. Και το κύριο σημείο κριτικής δεν ήταν η μεταφορά αυτή καθαυτή, αλλά η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Η τελευταία απόφαση για τον ορισμό συντονιστή που θα εποπτεύει τη λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών, για την παρούσα έκτακτη κατάσταση αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι η αποτελεσματική λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αργότερα θα επανέλθουμε με ηρεμία και ψυχραιμία.

 

Προς το παρόν στέλνουμε το μήνυμα παντού

<< Μείνετε όλοι στα σπίτια σας και τηρείτε σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών >>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.