Γιάννης Γόγολος: «Ευχόμαστε να μη υπάρχει πρόβλημα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2021»

Share Button

Φεβρουάριος σήμερα. Καλό μήνα σε όλους.

Από την προηγούμενη δεκαετία έχει θεσπιστεί με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η υποχρέωση των  ΟΤΑ Α’  και Β΄ βαθμού για την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει φέρει το θέμα ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την ανεξήγητη καθυστέρηση, ο κ. Δήμαρχος οφείλει μια εξήγηση προς τους συμπολίτες. Κι αν κάποιος βιαστεί να πει ότι είναι ένα απλό θέμα διαδικασίας,  πλανάται.

Η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου  δημιουργεί πρόβλημα σε αυτή καθεαυτή τηλειτουργία του Δήμου, την καθημερινότητα των υπηρεσιών του, αλλά κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν συναλλαγή με τον Δήμο για τις υπηρεσίας ή τα αγαθά που έχουν παραχωρήσει. Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας, είναι μην μπορούν πληρωθούν όσοι έχουν εντάλματα πληρωμής σε αναμονή, τις αντιδράσεις των οποίων εισπράττουμε καθημερινά.

Τί ακριβώς συμβαίνει;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η αύξηση των Δημοτικών Τελών και Δημοτικό Φόρο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου.

Η εν λόγω αύξηση των τελών δεν ήταν επαρκής για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού έτους 2021;

Σε ποια φάση βρίσκεται ο προϋπολογισμός ;

Ή λόγω της γενικής “αφασίας” που επικρατεί, καθυστερεί  και η ψήφιση του προϋπολογισμού;

Ευχόμαστε να μη υπάρχει πρόβλημα στην κατάρτισή του.

Οψόμεθα !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *