Γιάννης Γόγολος: Το κτήριο του Κ.Ε.Γ.Ε στο Γραικοχώρι και οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Share Button
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 29 Ιουνίου 2022, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε προς το σώμα, την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούσε την εκ νέου δωρεά παραχώρηση του κτηρίου Κ.Ε.Γ.Ε. στο Δήμο, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή της χρήσης αυτού.
Θυμίζουμε ότι το 2014 με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατόπιν σχετικού τεκμηριωμένου αιτήματος της τότε Δημοτικής Αρχής, υπό τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κάτσινο, το κτήριο παραχωρήθηκε δωρεάν κατά χρήση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, για τη στέγαση δύο νηπιαγωγείων της περιοχής.
Για την πλήρη κατανόηση του συμβάντος ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, εισηγήθηκε την υποβολή νέου αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου αυτό να αλλάξει χρήση και να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο Γραικοχωρίου.
Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς τις ψήφους της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία», η οποία μάταια επιχειρηματολόγησε στη συνεδρίαση δηλώνοντας την αντίθεσή της.
Η απόφαση συνιστά ένα ακόμη σοβαρό λάθος, το οποίο πρέπει να προστεθεί στην ολιγωρία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη δημιουργία των δύο νηπιαγωγείων, και να τα έχει ήδη παραδώσει προς χρήση στους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.
Αντ´ αυτού ο Δήμαρχος επέλεξε να καταβάλλει κάθε χρόνο, σημαντικά ποσά για την ενοικίαση ιδιωτικών κτηρίων, προκειμένου να στεγάζονται τα δύο νηπιαγωγεία της περιοχής.
Άφησε τις υπάρχουσες μελέτες στο συρτάρι και τον πλήρη φάκελο που του παραδόθηκε προ 8ετίας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή . Έτσι χάθηκαν ευκαιρίες χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαικούς πόρους, όπως έχουν πράξει άλλοι Δήμοι στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η οικονομική επιβάρυνση των δημοτών από την καταβολή ενοικίων για τα νηπιαγωγεία.
Ο πρώην Δημαρχος κ. Κάτσινος Γεώργιος αποδοκίμασε την απόφαση αυτή του κ. Δημάρχου με ανακοίνωσή του.
Τί ώθησε τον κ. Λώλο στην πράξη αυτή δεν γνωρίζουμε.
Ο κ.Λώλος είχε την υποχρέωση να κάνει πράξη την απόφαση για δημιουργία των δύο Νηπιαγωγείων από το 2014, αντί αυτού οκτώ χρόνια χρεώνει το Δήμο με ενοίκια για την στέγαση τους.
Και ταυτόχρονα έκανε προσπάθεια να αλλάξει την χρήση του, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα κατάφερε.
Σήμερα βάζει σε κίνδυνο να χαθεί το κτήριο του Κ.Ε.Γ.Ε. από το Δήμο με δική του ευθύνη.
Κύριε Λώλο, με την ολιγορία σας και την σύμφωνη γνώμη σας, παραχωρήσατε την Φοιτητική Εστία, έχετε κλείσει το Τ.Ε.Ι. παραχωρείται το Λιμάνι σε ιδιώτες χωρίς καμία αντίσταση, κάνατε πολιτική με παραχωρήσεις, προσπαθήσατε να κάνετε εκποίηση οικόπεδο (1750τ.μ.) φιλέτο στα Σύβοτα με δήθεν ( τυφλό για το Δήμο ) επιχειρήματα, παίρνετε αποφάσεις για δημιουργία πισίνας ( αλλαγή των όρων δημοπράτησης ) σε απόσταση πέντε μέτρων από την θάλασσα , δημοπρατείται καταστήματα και δεν ανοίγουν ποτέ, κάνετε τα στραβά μάτια, σήμερα δίνεται το Κ.Ε.Γ.Ε. για τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.
Αύριο τι θα δώσετε κ.Λώλο?
Φτάνει πια!!
Τον ενημερώνουμε όμως, ότι για τις αποφάσεις που παίρνει κατά πλειοψηφία και υπαγορεύονται από τις δικές του προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως αυτή που πάρθηκε για τη χρήση του κτηρίου Κ.Ε.Γ.Ε. θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα για να αναστείλουμε την εφαρμογή της απόφασης αυτής.
ΥΓ. Για την εκποίηση τού-των οικοπέδου-δων, θα επανέλθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *