Γιόγιακας και Λώλος στη μεγάλη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα

Share Button

Με μια μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα της Αλβανίας, πλήθος Ελλήνων μειονοτικών έστειλε μήνυμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει δημοκρατία, δικαιοσύνη, ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η βάση για όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας» και σημειώνοντας με νόημα ότι «η Αλβανία δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα. Οπως ξέρετε, ζήτησα πρόσφατα από τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. συνάδελφό μου να καταστήσει απόλυτα σαφές στην Αλβανία ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανάχωμα, τείχος στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας και του αλβανικού λαού. Καλώ για άλλη μια φορά τους γείτονες και φίλους Αλβανούς να μη συνεχίσουν σε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας τους, που δεν είναι προς όφελος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του αλβανικού λαού.Εχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται στον Φρέντι Μπελέρη. Αυτό που συμβαίνει στον Φρέντι είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκό. Είμαι βέβαιος ότι έστω και αυτή την τελευταία ώρα θα μπορέσει ο Φρέντι ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Χειμάρρας και καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε. Εστω και έτσι, φίλες και φίλοι, από μακριά, θέλω να ξέρετε ότι σήμερα είμαι μαζί σας, δίπλα σας, εκεί, στη Χειμάρρα. Θα τα καταφέρουμε μαζί».

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *