Η προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού στο Νομό Θεσπρωτίας (+φωτορεπορτάζ)

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού Θεσπρωτίας στο «Πάνθεον». Ο Μιλτιάδης Κύρκος που ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος, λόγω έκτακτων υποχρεώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο αναχώρησε εκτάκτως για τις Βρυξέλλες και αντικαταστάθηκε από τον πρέσβη επί τιμής Αλέξανδρο Μαλλιά.
Μετά από μία σύντομη ομιλία του κ.Μαλλιά ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου το οποίο αποτελείται (με αλφαβητική σειρά) από τους Αναστασόπουλο Οδυσσέα, Μιττάκο Γιάννη, Σγούρη Φώτη και Τσίτου Αμαλία και διάλογος με το κοινό.
Τον Αλέξανδρο Μαλλιά παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στην Θεσπρωτία Φώτης Σγούρης.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Μαλλιά ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Λόγω της πολύχρονης προϋπηρεσίας του ως διπλωμάτης είναι άριστος γνώστης των θεμάτων της Ηπείρου κυρίως σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ερώτηση: Τι ξεχωριστό και διαφορετικό έχει το Ποτάμι σε σχέση με τα παραδοσιακά κόμματα

Απάντηση: Είμαστε ένα καινούριο κίνημα 320 ημερών. Οι άνθρωποι τους οποίους το Ποτάμι έχει επιλέξει για υποψήφιους βουλευτές, δεν τους επέλεξε η Αθήνα, τους επέλεξε η κοινωνία, τους πρότεινε η κοινωνία και αν παρατηρήσετε τον τρόπο που δουλεύουν έχουν μια μοναδική φιλία και συντροφικότητα μεταξύ τους πράγμα το οποίο σπανίως συμβαίνει με τα άλλα κόμματα. Είμαστε νέο κόμμα, έχουμε ορισμένες αδυναμίες αλλά αυτό είναι και η δύναμή μας.

Ερώτηση: Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα του Ποταμιού? Ποιο είναι το πρόταγμα για τις εκλογές? Γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί και να ψηφίσει το Ποτάμι?

Απάντηση: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα αλλά αν έχω να επιλέξω μεταξύ μιας κομματικής νίκης του Ποταμιού και του καλού της Ελλάδας προτιμούμε το καλό της Ελλάδας.
Θέλουμε να είμαστε η μεγάλη τρίτη δύναμη η οποία στέκεται μεταξύ μιας ψεύτικης ελπίδας και ενός ψεύτικου φόβου που καλλιεργήθηκαν σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ψηφίζοντας το Ποτάμι, δίνεις την πιο χρήσιμη ψήφο αφού έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Ερώτηση: Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο της Θεσπρωτίας τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές?

Απάντηση: Κάθε 3-4 χρόνια, κάθε χίλιες ημέρες, υπάρχει μία ημέρα, δέκα λεπτά και εκατό δευτερόλεπτα που την ευθύνη την έχεις ΜΟΝΟ εσύ σαν πολίτης. Όταν μπαίνεις στο παραβάν χρειάζεσαι εκατό δευτερόλεπτα για να συμπληρώσεις το ψηφοδέλτιο. Εμείς ζητάμε από τους Θεσπρωτούς να σκεφτούν την Κυριακή ότι υπάρχει μια νέα δύναμη που τους εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Ένα σύντομο βιογραφικό του κ.Αλέξανδρου Μαλλιά

Υπηρέτησε ως διπλωμάτης, μεταξύ άλλων, σε ΟΗΕ, Κροατία, Βουλγαρία, π.Γ.Δ.Μ. και Αλβανία, θεωρούμενος αυθεντία στα Βαλκάνια. Διετέλεσε Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων και Πρέσβης στην Ουάσινγκτον (2005-2009), βραβευμένος με το βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη Γενεύη. Αντιτάχθηκε στη χούντα των συνταγματαρχών, υπογράφοντας την προσφυγή των 42 φοιτητών για ελεύθερες εκλογές και εντάχθηκε στη “Δημοκρατική Άμυνα”. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, και πρόσφατα εξέδωσε βιβλίο με τίτλο Η Άλλη Κρίση: η Μαρτυρία ενός Πρέσβη. Είναι ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Δίπλωμα Διαπραγματεύσεων” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *