Η τελευταία πράξη της ναυτικής τραγωδίας ξετυλίχθηκε στην Ηγουμενίτσα

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAH τελευταία πράξη του δράματος που ξετυλίγετε τις τελευταίες 48 ώρες στην Αδριατική με την ναυτική τραγωδία παίχτηκε σήμερα το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

Το οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa που συμμετείχε στην πολύωρη και κάτω από αντίξοες συνθήκες επιχείρηση διάσωσης, έπειτα από πολλές ώρες εν πλω, μετέφερε με ασφάλεια τους 69 διασωθέντες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Με την αγωνία και τον τρόμο ζωγραφισμένη στα βλέμματά τους και με τους περισσότερους εξ’αυτών να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τις δραματικές στιγμές που ζήσανε στο φλεγόμενο πλοίο έφτασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 46 επιβάτες που διασώθηκαν από το μοιραίο καράβι. (Στο πλοίο επέβαιναν 69 άτομα και οι υπόλοιποι 23 αναχώρησαν απευθείας για την Πάτρα).

Πρώτα αποβιβάστηκαν δύο μικρά παιδιά τα οποία αμέσως παρέλαβε πυροσβεστικό όχημα για να μεταφερθούν στην Πάτρα συνοδευόμενα από τον παππού τους. Φτάνοντας στο λιμάνι πληροφορήθηκαν ότι έχει διασωθεί και ο πατέρας τους ο οποίος βρίσκεται σε ιταλικό πολεμικό πλοίο ενώ η μητέρα τους ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες και βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροσκάφος που κατευθύνεται στην Ελευσίνα από την Ιταλία.

Ένας Έλληνας οδηγός κοντοστάθηκε στις τηλεοπτικές κάμερες και εξαπέλυσε μύδρους κατά πάντων για την πολύωρη εγκατάλειψη. Όπως ανέφερε κανένας δεν τους ενημέρωσε για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο κατάστρωμα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι επιβάτες την αντιλήφθηκαν μόνοι τους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασωθούν χωρίς καμία οδηγία ή κατευθυντήρια γραμμή.

Από το σύνολο των επιβατών που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα, εννέα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών καθώς αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και προβλήματα υπέρτασης και ένας στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων που αντιμετωπίζει πρόβλημα αιμορραγίας και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στα Γιάννενα.

Οι σκηνές που εκτιλύχθηκαν ήταν πραγματικά συγκλονιστικές. Συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο που μετέφερε τους διασωθέντες περίμεναν στον χώρο υποδοχής για πάνω από 3 ώρες με έκδηλη την αγωνία στα πρόσωπά τους καθώς δεν γνώριζαν αν στο πλοίο υπήρχαν ή όχι συγγενικά τους πρόσωπα και αυτό διότι υπήρχε σύγχηση με τις λίστες που είχαν δοθεί από τις Ιταλικές αρχές.

Οι ίδιοι μόλις αντίκρισαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα δήλωσαν ανακουφισμένοι και ευτυχείς που τα αγαπημένα τους πρόσωπα, παρόλο που κινδύνευσαν, βρίσκονται πλέον κοντά τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.