Η Ηγεμονία των Αθηνών

Share Button

του Ηλία Ελλάνικου

Μας έρχεται από παλιά. Γι’ αυτό μελετάμε Ιστορία για να βλέπουμε το πρόσωπό μας σ’ αυτήν, ν’ αποφεύγουμε και τα σκοτάδια που βγάλαμε στο παρελθόν. Αν έρχονται ξανά, να τ’ αναγνωρίζουμε, να τα εξουδετερώνουμε, άμα τη εμφανίσει, και να τα πυροδοτούμε, αν έχουν απλώσει ρίζες δυστυχίας στη ζωή των ανθρώπων ή μιας Χώρας ολόκληρης.
Όμως, η Ιστορία δεν αρέσει στο Διάβολο! Προτιμά οι άνθρωποι νά ’ναι στην άγνοια, γιατί τους κουμαντάρει καλύτερα, τους δένει στο άρμα του πιο εύκολα. Γι’ αυτό και δεν αφήνει την Εκπαίδευση να πάει ψηλά αλλά νά ’ναι ελεγχόμενη, ούτε την Υγεία να είναι γαλαντόμα μην πάρουν οι λαοί τα πάνω τους, ούτε τη Δικαιοσύνη να έχει εξάρσεις και Ανεξαρτησία για να μην αποκαλύπτεται ο σκοτεινός Ρόλος του στην κακοδαιμονία των ανθρώπων.
Έτσι, η οικονομική-πολιτική Ολιγαρχία τής Αθήνας, δεν άφησε τίποτε υγιές στη Χώρα, για να την καθορίζει, να την απομυζά σαν τεράστιο Κουνούπι, που κανείς δεν βλέπει, γιατί ’ναι νύχτα στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να το εξουδετερώσει, τι εκείνο κρύβεται και μέσα στο Λαό, που τον έχει και καβάτζα, σαν πεινάει για περισσότερο αίμα και ενέργεια.
Δεν διέλυσαν μονάχα το Δημόσιο να το κάνουν κομματάκια, να το αγοράζουν σήμερα αυτοί που χρωστάνε στην Πατρίδα αλλά και την ίδια την Πρωτεύουσα και όλη την Επαρχία! Μόνο που για χρόνια φρόντιζαν η Αθήνα να είναι όρθια – τώρα δεν τους νοιάζει! – ώστε να μην αντιδρά κανείς στην εγκατάλειψη και εκμετάλλευση όλης τής Ελλάδας.
Το Κράτος των Αθηνών ήθελε χρήμα, γη, νερό για τη σουλτανική Ολιγαρχία, την οποία, ως υποτελές εκείνο και ταλαίπωρο, αναγκαζόταν, αρχικά, να την ταΐζει για να μένει ήσυχο! Και πού αλλού θα έβρισκε όλα τα αγαθά, εκτός από την πεσμένη τ’ ανάσκελα Επαρχία, αφού η Αθήνα πούλησε και τα λίγα χωραφάκια που είχε και τά ’κανε πολυκατοικίες και καλή ζωή.
Αλλά ο Πλούτος, εγχώριος και μη, που έσπρωχνε κι αυτός την Αθήνα σε σπατάλες και υπονόμευση τής Πατρίδας, τώρα θέλει όλους τους καρπούς των κόπων, που κατέβαλε τόσα χρόνια, να ρημάξει, δηλαδή, τα πάντα, να πάρει ό,τι με αίμα έχτισαν πολίτες: Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ…, ως και τα βουνά, τον αέρα, τις Θάλασσες.
Δεξιοί, Σοσιαλιστές, Αριστεροί, οι εντεταλμένοι τής Ελίτ στο Δημόσιο, έκαναν καλά τη δουλειά τους! Δια αντιπροσώπων, στην Ελλάδα, προκάλεσαν ανωμαλίες στους Θεσμούς, επιστράτευσαν και τοποθέτησαν τους λεμέδες των Κομμάτων σε καρέκλες, θέσεις – ακόμη και …φοιτητικές, τα ζήσαμε! – να δίνουν βρόμικες μάχες για την επικράτησή τους.
Τα κατάφεραν! Στην ίδια λεωφόρο κινούνται σήμερα, διαλύοντας ό,τι απέμεινε έτσι ώστε και ξένοι μεγαλο-Ιδιώτες, να βλέπουν σαν λεία το Ελληνικό Δημόσιο, δίχως να κουνάνε το δάχτυλό τους – τα πιόνια τής φτωχο-Πολιτικής βγάζουν τη …λάντζα! – ν’ αγοράσουν ακόμη και την Ψυχή τής Ελλάδας, Επιστήμες, Πολιτισμό, ήλιο, νησιά και παράκτιες ζώνες.
Ό,τι, δηλαδή, έχει η Χώρα, τώρα που στέγνωσε από χρήμα – δεν μένει …μία! – γιατί το μάζεψαν οι άπληστοι, το πήγαν και σε Τράπεζες έξω ν’ αγοράζουν τώρα – φτηνά μάλιστα! – το …Ελληνικό, να χτίσουν πολυτελή σπίτια γύρω κι ό,τι άλλο περνά από το χέρι τους!
Πωλείται Πατρίς! Μια ταμπέλα τέτοια ας βάλουμε έξω από Δημαρχεία, «Νομαρχίες» και… Κουρεία – ήδη αυτά τα έχουν αναλάβει …παράνομοι μετανάστες στην Αθήνα, λες κι εμείς είμαστε πλούσιοι! – μανάβικα, ταξί, περίπτερα, Γραφεία, μπακάλικα, λες κι εμείς είμαστε Berlin, Paris, London, ό,τι έχει η Χώρα να το δώσει και τον …πισινό της, άμα λάχει!
Αγοράζεται, λοιπόν, η Πατρίς από …ξένους Τσιφλικάδες, φίλους τής ντόπιας Ολιγαρχίας – Ιταλούς, Γερμανούς, Αμερικανούς… – που στον γκρεμό θα μας ρίξουν, αν κινδυνεύσουν τα Σταγονίδια τής Πρωτεύουσας, που διέλυσαν την Επαρχία – την Αθήνα την άφησαν στο τέλος! – έτσι που κανείς να μην αντισταθεί στο ξεπούλημα, όσο-όσο, τής Πατρίδας.
Αλλά οι Νεοέλληνες …βράχοι! Ακόμη τρέχουμε, πίσω από Κόμματα, δίχως καμιά …Κριτική, αν και μας πρόδωσαν για Παράδες, Εξουσία, κούφιες Ιδεολογίες! Που …Φούσκες ήταν κι έσκασαν! Εμείς …βράχοι! Οι γελοιότεροι των εποχών. Με τα εύσημα βλακείας υπό μάλης, πίσω από βλαμμένα Κόμματα, να βγαίνουμε πρώτοι και στον αγώνα… ηλιθιότητας!
Είμαστε για κλάματα και …μπάτσες! Ο Πλούτος και τα Τσιράκια του διαλύουν τη Χώρα κι εμείς ακόμη μαλώνουμε για το ποιος απ’ αυτούς είναι καλύτερος, ποιο Σκατό είναι πιο όμορφο από το άλλο! Με τα λεφτά τής …άλλης Ελλάδας, αντί, έστω, να φτιάξουν… «Παρθενώνες», έκαναν την Αθήνα …Τέρας που δεν αναγνωρίζει πια ούτε και τον εαυτό της.
Δεν ξέρω πόση απελπισία μπορεί ν’ αντέξει κανείς σ’ αυτή τη Χώρα! Νομίζεις, κάποτε, ότι οι ώμοι δεν βαστάνε άλλο! Όμως, βρίσκεις τη δύναμη, στέκεσαι όρθιος, ουρλιάζεις σαν λύκος, μα κανείς δεν θέλει ν’ ακούσει, μόνο μαχαίρια να βγάλουν, γιατί τους βρίζεις και θα τους βρίσεις περισσότερο, αφού άλλος Λαός πιο κολλημένος στην Αρρώστια δεν νομίζω ότι υπάρχει, πιο βλάκας λαός, πιο τιποτένιος από το δικό μας.
Αυτό έκανε η Ολιγαρχία τόσα χρόνια: αντί να θωρακίζει τα βόρεια Σύνορα και τα νησιά, να χτίσει και στα Ίμια μια Μονάδα Ποιμένων, τότε που κατσίκες Ελλήνων έβοσκαν στους βράχους των και οι Τούρκοι έλεγαν πως ήταν δικά μας, εκείνοι, Πολιτικάντες και Πλούσιοι τής Αθήνας, πού …μυαλό για αξιοποίηση και ανάπτυξη τής ελληνικής Επαρχίας.
Στο χαλασμένο κεφάλι τους είχαν μόνο πώς να κλέβουν την Ελλάδα, πώς να τρώνε τα λεφτά σε Αθήνα, Παρίσια και Μπαχάμες τής Γης αυτής. Ό,τι κάνουν και σήμερα! Αφήνουν στους Λάτσηδες το παλιό Αεροδρόμιο και στους… Grimaldi το λιμάνι με τις άλλες Μαρίνες τής Θεσπρωτίας, ως και… τμήματα τής χερσαίας ζώνης να μην έχουν πρόσβαση οι Έλληνες στη …Θάλασσα, μόνον να προσαράζουν στις ακτές …ξένοι, ναρκο-βαρόνοι και κακοποιοί!
Εκεί είχαν το μυαλό τους οι Κοτζαμπάσηδες: πώς να ληστεύουν την Ελλάδα, πώς όλη η Ελλάδα να δουλεύει για τους «Μεγάλους», μοναχοφάηδες και χαραμοφάηδες Πολιτικής, Οικονομίας, Θρησκείας. Αντί να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά, τής έτρωγαν τα συκώτια, μέρα και νύχτα, σαν Γύπες και Όρνια, που δεν ησυχάζουν και δεν χορταίνουν ποτέ!
Και άφησαν ό,τι πιο ιερό: τα ελληνικά Νιάτα να βωλοδέρνουν, σε όλα τα σημεία τής Γης, ή, εδώ, άνεργα, κακοπληρωμένα να ζουν ζωή μίζερη, που πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος πια για να την αντέχεις και να την αφήνεις να συνεχίζεται στους ίδιους ρυθμούς και με την ίδια πάντα καταστροφική μανία, που, εδώ και τόσα χρόνια, αμετανόητοι, δείχνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *